Mit csináljak? (többi lent)?!
Van nekem egy e-cigim.Az iskolában sohasem használtam.Anyukám nem tud róla.Egyik szünetben az egyik osztálytársam kérte, hogy adjam oda neki szünetre...mondom jólvan, te tudod...
És utána szünet végén jött oda hogy egy tanár elvette.csak szülőnek adja vissza.ilyenkor mit tegyek? az ő szülei (azthiszi az osztálytársam-é) na az ő szülei egyéb okok miatt nem tudnak bemenni érte.ilyenkor mit lehet tenni?az én szüleim nem tudhatják meg....
nem a gyereket akarom bűntetni, mert csak egy nyomorék alsós beköpte.engem is simán beköphetett volna...arra lennék kiváncsi, hogy nincs valami jogom vissza kapni?
igazából nyolcadik utolsó fél év...ilyenkor miért ne lehet békén hagyni?
Akkor menj oda a tanárhoz, mondd meg hogy a tiéd, szeretnéd visszakapni, az iskolában nem használod, szétszerelt állapotban hagytad a táskádban, mire a barátod, akire kicsit se haragszol egyébként, kivette, összerakta, mert valamit biztosan félreértett, és elkezdte szívni.
Ha még mindig pattog, akkor marad a "szabályzatban nincs benne, hogy nem lehet használni az iskola területén" kifogás. A legtöbb házirend nem tér ki erre. De ha még nyert ügyed is lenne, elásnád magad ezzel erre a pár hónapra.
"XVII. Az iskolai tanuláshoz nem szükséges dolgok behozatala az iskolába
1. A tanulók az iskolába a tanuláshoz szükséges eszközökön, felszerelésen túl más dolgokat csak
akkor hozhatnak magukkal, ha azt előre valamelyik nevelővel megbeszélik, vagy a tanítás
kezdetén az órát tartó nevelőnek bejelentik.
2. Nagyobb értékű tárgyat (ékszert, mobiltelefont, értékes órát, hangszert, stb.) valamint nagyobb
összegű pénzt a tanulók az iskolába csak a szülő engedélyével – rendkívül szükséges esetben –
hozhatnak. Ilyen esetben az iskolába érkezéskor a nagyobb értékű tárgyat a tanulók kötelesek
leadni megőrzésre az osztályfőnöknek vagy az iskolatitkárnak. Az iskola ezen tárgyakért csak
ebben az esetben vállal felelősséget.
3. Amennyiben a tanuló előzetes engedély vagy bejelentés nélkül hoz az iskolába a tanuláshoz
nem szükséges dolgot, és ez a tanítási idő alatt kiderül, a tanuló köteles az engedély vagy
bejelentés nélküli dolgot leadni a nevelőnek megőrzésre a tanítás végéig. Első alkalommal az
engedély vagy bejelentés nélkül az iskolába hozott dolgot a tanuló a tanítási nap végén
visszakapja, a további esetekben azonban ezeket a dolgokat az iskola csak a szülőnek adja át."
ez a házirend.akkor most jogom van elvenni a tanártól azzal az indokkal hogy nem tér rá ki a házirend, vagy pedig ez a "nem tanuláshoz kellő tárgy" kifejezés az elektromos cigire is kitér?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!