Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Kérdés leszokással kapcsolatba...

Kérdés leszokással kapcsolatban! Kinek meddig tartott?

Figyelt kérdés

Szeretnék leszokni erről a baromságról(cigiről),mert van így is elég bajom,jó lenne ha az elköltött cigi árán inkább magamat tudnám megajándékozni valami hasznossal,és a köhögést meg fulladást is jó lenne hátra hagyni.

23 vagyok,8 éve bagózok.

Az érdekelne hogy kinek mekkora volt az az időtartam mikor nagyon kutyául volt,mármint a leszokás elején?

Volt főnököm tizenvalahány év után próbált meg leszokni róla de 4 hét alatt sem sikerült odáig eljutnia hogy kicsit se kívánja. Nem gyújtott rá közben egyszer se,de mint mondta annyira zombi volt hogy már a munkája elvégzésében is akadályozta.Végül visszaszokott...

Már előre félek hogy milyen leszek:)

Ezért vagyok kíváncsi mások "élményeire" is:)

Köszi előre is!

2009. dec. 8. 23:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Nagy akaraterő kell hozzá az tuti. Az öcsém 2 éve szilveszterkor elszívta az utolsó cigijét és azóta nem gyújtott rá. Napi 1 dobozzal elfogyott előtte. Én szerencsére nem dohányzok de a férjem sajnos igen. Nagyon kellene az elszívott cigi ára is minden másra meg az egészségét is féltem így le szeretném lassan szoktatni erről a hülyeségről. A tapasz nem nagyon vált be- azért volt hatása, a rágótabletta egyenesen gusztustalan volt neki és a cigit ugyan úgy kívánta:(((

Itt olvastam erről a szerről ennek akarok most utána járni ( champix)

Egy kalappal hozzá!!!

2009. dec. 8. 23:48
 2/6 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok: a havi adag (28 szem) 11.610 ft!!

Nem semmi. De a napi 1 doboz cigi is van 15 ezer!

2009. dec. 8. 23:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia,én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. 14éves koromtól cigiztem,na persze nem rögtön,1dobozzal. Pontosan a 30-adik szülinapomon letettem,ez a gondolat már régen bennem volt. Ez történt fél éve. Egyik percről a másikra letettem,és semmilyen segítség vagy pótcselekvés nem kellett. Magam is meglepődtem milyen könnyen ment,az első két nap ami nehezebb volt de semmi különös kényszer nem volt rajtam. Azóta megszűnt a köhögésem,a vérnyomásom is lentebb ment és szerintem sokkal kifinomultabb lett a szaglásom. Eldöntöttem hogy az életben többet nem gyújtok rá,és azóta egy szálat sem szívtam el. Lehet hogy ez nálam családi vonás. Anyukám olyan hogy ő évente,fél évente lerakja visszaszokik minden zokszó nélkül.
2009. dec. 9. 08:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Az első pár nap max. 1 hét nagyon rossz. Utána már ha rá is gyújtasz, rosszul leszel tőle és nem érted, hogy bírtad ezt elszívni eddig. Később megéreztem másokon a cigiszagot és belegondoltam mindig, hogy én is ilyen büdös voltam? Akkor ezek a dolgok már mind motiváltak, hogy nehogy rágyújtsak. Persze első hetekben nassoltam helyette, de ez is gyorsan elmúlt, de akkor kellett ez a pótcselekvés.
2009. dec. 9. 09:15
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi szépen mindenkinek:)

Majd igyekszem,remélem sikerül.

Néhányszor előfordult hogy 1-2 napig nem gyújtottam rá,mert nem volt pénzem,vagy lehetőségem venni,és full szét voltam esve,ideges voltam,nyűgös,meg olyan voltam mint aki 2 napja nem aludt.

Csak emiatt félek,munka közben jó párszor rágyujtani,tudom vele oldani a feszültségem,sajnos alapból is kicsit pánikolós,és izgulós,idegeskedős vagyok...

Na mindegy,köszi,megpróbálok mindent.

2009. dec. 9. 19:36
 6/6 anonim válasza:

Szerintem "leszokni" nem lehet, csak abba hagyni.

Amíg otthon fekvő gipszes voltam 3 hétig nem is kívántam a cigarettát, pedig naponta 1 doboz biztos elfogyott addig.

De abban a pillanatban, ahogy elkezdtem járni-kelni, buszra várni, újra cigiztem.

Most, hogy hideg van és szellőztetni kell dohányzás után napi 1-2 szál cigit szívok. bevallom őszintén néha a reggeli 1 szál cigitől leszek rosszul.

Persze ha abba is hagynám a dohányzást, a hétvégi bulizások alkalmával tutira rágyújtanék, már csak a tudatért, hogy nem passzívan hanem aktívan füstölöm magam -anno hasonló okokból kezdtem el-. A választás:D

2009. dec. 13. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!