Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha annyira káros a dohányzás,...

Ha annyira káros a dohányzás, miért nem lták sok évek óta dohányzó embert szarul lenni?

Figyelt kérdés

A legrosszabb amit eddig láttam az osztálytársam, osztálykiránduláson, aki már 3-4 éve cigizik, reggel köhögött.

Azt mondta a cigitől, és minden reggel köhög.

De nem sokat köhögött, párat! Annyit mintha megfázott volna!

Ha annyira káros a dohányzás, miért nem látom az embereken, hogy kiköhögnék a tüdejüket?

Én valahogy úgy képzelem el a káros dolgokat, hogy azok igenis erős rosszul létet okoznak az embernek!

Mondjuk ha mérgezőt iszol, hánysz, kimarja a torkod...

Na ez durván hangzik igaz, de a cigitől miért nincsen olyan rosszul senki, hogy a tüdejét kiköhögje?

2014. jan. 22. 12:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Aki masszivan dohányzik 30-40 éve na annak vannak már jelei. A cigi és alkohol lassan rombol sok sok év alatt.
2014. jan. 22. 12:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Na rendben.. én nem vagyok olyan nagy dohányzás ellenző.. mármint, kenyérellenző is vagyok, nem fogom károsabbnak titulálni a dohányzást mint a folyamatos glutén evést.

DE neked csak az káros, amibe rögtön belehal valaki? Egy gyilkos galóca elfogyasztása napokon belül halált okozhat, ez káros?

A dohányzás látványos károkat okoz a tüdőben, szervi panaszokat okoz, nem csak köhögést. És extrém esetben hozzájárul rákos daganatok kialakulásához, láttál már rákos embert? Ha csak 30-40%-ban a dohányzás miatt lett beteg egy ilyen, akkor már rohadtul nem érte meg neki a pénzét ilyen sz.arra pazarolnia.

Ha Te ezt nem így látod? Az a te dolgod. De ahhoz képest amilyen erős és egészséges lehetne az ember, évek dohányzása legyengít.

2014. jan. 22. 13:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Mindenkire másképp hat van akinek nem lesz baja tőle van akinek lesz van akinek hamarabb lesz van akinek később. Attól is függ hogy az illető mennyit és milyen fajtát szív.
2014. jan. 22. 17:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Menj be egy tüdőgondozóba, vagy egy olyan kórházba, ahol tüdőrákosokat kezelnek, majd akkor meglátod. Nem is ártana ezt olyan 10-12 éves kortól minden suliban kivitelezni.
2014. jan. 29. 03:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem ártana.

Nem ártana valóban az egészség tiszteletére nevelni a gyerekeket, fiatal kortól. Nem csak tüdőgondozók elrettentő példái léteznek, akkor már másról is tanulhatnának, hogy meg is értsék..

Az ötlet jó, csak jelenleg ez (igazából) senkinek sem érdeke.

Úgy tűnik most (ma), mintha a dohányzásról próbálnák leszoktatni az embereket, mert káros. DEHOGY IS!

Iskolások bagóznak suli után, ami ma megy az nem a népesség leszoktatása, hanem az ár felverése.. !! Tiltás mellett erősödik leginkább a szokás!

2014. jan. 29. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!