Szivart lehet otthon tekerni? Miért nem hallottam még senkitől, hogy "tekerek egy szivart! "?
a. Nem ismerek senkit, aki szivarozna.
b. Nem lehet házilag szivart tekerni.
Cigit rengetegszer, hogy töltök egy cigit, tekerek egy szálat...
Azért a minőségi kézzel készült szivart nem a PistaJóska csinálja a sarki kocsmában. :)
Valószínűleg azért nem hallasz ilyet mert nem kapni dohánylevelet sehol.
Szóval bemész a trafikba ott kapsz kész cigit, kész szivart vagy morzsolt dohányt ami cigi töltésre vagy pipadohány esetében pipába alkalmas, de ép dohánylevelet amiből a szivart sodorják nem kapsz.
Nem, nem! A szivar egészen más, és a készítése is teljesen ms technológián alapul, mint a cigarettáé.
A cigaretta vágott dohányból készül, a szivar bonyolult szerkezetű dolog.
A szivarhoz válogatott dohányleveleket használnak, speciális eljárással válogatják, érlelik, semmiféle vegyi anyaggal nem kezelik. Létezik a filler (töltőlevél), a binder (kötőlevél), és a borítólevél. sokszor ezeket is variálják a megfelelő ízhatás, szellőzés, huzat, égési sebesség céljából. A szivar gyártása során semmiféle vegyi anyagot nem használnak, és a szivarok sodrása, vágása, készítése igen bonyolult, angy figyelmet, szakértelmet és gyakorlatot igéánylő feladat.
Léteznek kézzel sodort szivarok és géppel készültek is, amelyek sokszor nem rosszabbak a kézinél. A szivart az adott dohánytermő területen készítik el, ahol a levegő hőmérséklete és páratartalma kedvez a szivarnak, nem szárad ki, és ha elkészült, a csomagolás után ha más földrajzi helyre kerül, azonnal humidorba kell tenni és ott tárolni, állandó hőfokon és páratartalmon.
A fentiek miatt nem sodor az ember magának csak úgy egy szivart. Egyébként se tudnánk, mert itt nem teremnek meg a kubai, dominicai, hondurasi, mexikói dohánylevelek, legalább is nem abban a minőségben és úgy, ahogy a nagy dohánytermő helyeken.
A szivart nem szívják tödőre, csak apró slukkokat az ember a szájában tart, és kipöfékeli, az íze, illata, aromája miatt szívják, és elég sok ideig tart egy szivar elszívása, tehát nem egy gyors cigarettázással ér fel. Mérettől függően egy szivar általában kb. egy órán át ég (jó esetben, ha jó a szellőzése, nincs szakadt kötő- vagy borítólevél), de tarthat akár két órán át is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!