Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Szivart lehet otthon tekerni?...

Szivart lehet otthon tekerni? Miért nem hallottam még senkitől, hogy "tekerek egy szivart! "?

Figyelt kérdés

a. Nem ismerek senkit, aki szivarozna.

b. Nem lehet házilag szivart tekerni.


Cigit rengetegszer, hogy töltök egy cigit, tekerek egy szálat...



2014. jan. 14. 13:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet. Az igazán minöségi szivarokat kézzel készitik.
2014. jan. 14. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Azért a minőségi kézzel készült szivart nem a PistaJóska csinálja a sarki kocsmában. :)

Valószínűleg azért nem hallasz ilyet mert nem kapni dohánylevelet sehol.

Szóval bemész a trafikba ott kapsz kész cigit, kész szivart vagy morzsolt dohányt ami cigi töltésre vagy pipadohány esetében pipába alkalmas, de ép dohánylevelet amiből a szivart sodorják nem kapsz.

2014. jan. 14. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem! A szivar egészen más, és a készítése is teljesen ms technológián alapul, mint a cigarettáé.

A cigaretta vágott dohányból készül, a szivar bonyolult szerkezetű dolog.

A szivarhoz válogatott dohányleveleket használnak, speciális eljárással válogatják, érlelik, semmiféle vegyi anyaggal nem kezelik. Létezik a filler (töltőlevél), a binder (kötőlevél), és a borítólevél. sokszor ezeket is variálják a megfelelő ízhatás, szellőzés, huzat, égési sebesség céljából. A szivar gyártása során semmiféle vegyi anyagot nem használnak, és a szivarok sodrása, vágása, készítése igen bonyolult, angy figyelmet, szakértelmet és gyakorlatot igéánylő feladat.


Léteznek kézzel sodort szivarok és géppel készültek is, amelyek sokszor nem rosszabbak a kézinél. A szivart az adott dohánytermő területen készítik el, ahol a levegő hőmérséklete és páratartalma kedvez a szivarnak, nem szárad ki, és ha elkészült, a csomagolás után ha más földrajzi helyre kerül, azonnal humidorba kell tenni és ott tárolni, állandó hőfokon és páratartalmon.


A fentiek miatt nem sodor az ember magának csak úgy egy szivart. Egyébként se tudnánk, mert itt nem teremnek meg a kubai, dominicai, hondurasi, mexikói dohánylevelek, legalább is nem abban a minőségben és úgy, ahogy a nagy dohánytermő helyeken.


A szivart nem szívják tödőre, csak apró slukkokat az ember a szájában tart, és kipöfékeli, az íze, illata, aromája miatt szívják, és elég sok ideig tart egy szivar elszívása, tehát nem egy gyors cigarettázással ér fel. Mérettől függően egy szivar általában kb. egy órán át ég (jó esetben, ha jó a szellőzése, nincs szakadt kötő- vagy borítólevél), de tarthat akár két órán át is.

2014. jan. 16. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:
Ne bonyorítsd túl...Lehet otthon készíteni.Neten sok videó van hogy hogyan készül.Tuti hogy nem lesz olyan jó minőségü mint a Kubai vagy amit a Trafikban kapsz...De egy próbát megér.Egész dohány levelet szerezhetsz ha van a közelben dohány ültetvény és lopsz onnan párat.Amugy nem kell sokáig "érlelni" csak addig míg megbarnul de még nem szárad ki(1-2 nap de talány annyi sem,napon 2 nap alatt kiszárd) majd becsavarják és utána szárítják ki.Én és pár haverom is tervezzük hogy kellene csinálni házilag hogy az milyen lehet.Jah amugy ha lopod a dohány levelet és el is kapnak nem lenne belőle nagy ügy...kb mintha kukoricát lopnál:).De kérhetsz vagy vehetsz is olyantó akinek van otthon olyan ami ő ültetett és mielőtt belém kötne valaki okos nekünk is volt régen ültetve (ne gondoljatok olyan hű de sokra...)
2015. aug. 16. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!