Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Lehetséges, hogy a dohányzás...

Lehetséges, hogy a dohányzás miatt van mindig egy "csomó" a torkomban?

Figyelt kérdés
2014. jan. 11. 13:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Valódi pálinkát magad is tudsz főzni, ha érdekel irj privát
2014. jan. 15. 16:22
 12/15 anonim válasza:
Én 1 hónapja kezdtem érezni ugyanezt. Azt hittem valami súlyos betegség. De nem. Egy szorító érzés, mintha "gombóc lenne a torkodban". És egyszerre eltűnik, napokra, majd napok múlva előjön. Végül figyeltem magamat. Tudod mitől van? A stressztől, szorongástól, félelmektől. Nem szervi eredetű, hanem pszichoszomatikus. Nyugodj meg, esetleg pár nyugtató, és nem fogod érezni.
2014. jan. 16. 09:03
 13/15 anonim válasza:

Sajnos lehetséges...

Pár mondatban a saját esetem: '87-ben észrevettem, hogy minden elszívott cigaretta (akkoriban a menő a Sopianae volt) után egyre nyomasztóbb, fojtogató, gombócérzés keletkezik a torkomban. Mivel akkoriban körülbelül napi egy doboznyit pöfékeltem el, így egyre kellemetlenebb lett ez az érzés. Majd az év végére ez a tünet annyira felfokozódott, hogy egy-egy cigaretta elszívása után már szabályosan öklendeztem. Ezután jelentkeztem orvosnál és alaposan kivizsgáltak, megállapították, hogy ödéma alakult ki a torkomban, amit a nikotin allergia okozhat(ott). 88-ban Pécsett megműtötték és után - orvosi javaslatra - a cigarettázásról leszoktam. 8 évig bírtam... utána ismét rászoktam olyannyira, hogy 98 környékén már napi 2 doboz körüli mennyiséget pöfékeltem el a light Marlboro-ból. Ismét gombócom lett és hamarosan látható is lett ez a gombóc. Megint orvos, megint sok vizsgálat, aminek az eredménye egy tumor felfedezése lett. Műtét, pajzsmiriggyel együtt ment minden, most végképp nem dohányzom és nincs is gombócom... igaz, stresszelni sem szoktam.

2014. jan. 18. 13:26
 14/15 anonim ***** válasza:
A pálinkás öblögetéssel még árthatsz is, mert felmarja a nyálkakártyát. Mindenképpen orvoshoz kell menni.
2014. jan. 21. 17:50
 15/15 anonim ***** válasza:

Igen! A bolti szeszes italokkal ez a gond, hogy csak kárt okoz. Azért mondom, hogy valódi gyümölcsből főzött kisüsti, mert ez épphogy erősíti a nyálkahártyát, oldja a letapadt kátrányszerű bevonatot.

A kémcsöves ízek, zamatosító vegyületek tiszta-szesszel, nem tartalmaz semmiféle összetevőt ami a szervezetnek hasznos volna. De régebben volt egy mondás "a jó magyar borban, eggyel több a vitamin, mint az anyatejben" Nos ezek a vitaminok a kisüstiben tisztábban vannak jelen.

Saját véleményem, tapasztalatom szerint, a nyelőcső redőiben megtapadó kátrányt, a szervezet gyomorsavval próbálja tisztítani, a folyamat neve "reflux". Ha nagyon makacs a szennyeződés, a többszöri gyomorsavas öblítés felmarja a nyálkahártyát, ekkor érzünk gombócot a torkunk alatt. Majd mikor rothadó ételmaradék is letapad a redőkbe, kisebesedés, esetleg rákos elváltozások is megjelenhetnek. Ha orvoshoz megyünk, savcsökkentő tablettákkal lecsökkentik a takarításban szerepet játszó sav tartalmát, ami pillanatnyilag megszünteti a kellemetlen tüneteket. De a reflux ezáltal fokozódik. Ugyan már nem mar, de az okát, a kátrányt még nem takarítottuk ki!

Az egészséges emberből az orvos nem tud megélni, ezért alakult ki a tüneti kezelés.

Még valami amit az emberek nem látnak! A nagyüzemi gyümölcsösök mind forgalmas utak mellett van. A gumipor, amit az útjainkon koptatunk beeszi magát a gyümölcsbe. Az sem véletlen, hogy a reflux mint betegség azóta szaporodott meg, amióta egyre több autó koptatja gumiit útjainkon.

Szerintem érdemes lenne tudományosan is vizsgálni az ügyet!

2014. jan. 23. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!