Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Az elektromos cigi tényleg káros?

Az elektromos cigi tényleg káros?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem az apukámnak elektromos cigit - karácsonyfa alá - de máma azt monta nekem az ismerősöm hogy az elektromos cigi még károsabb mint a rendes. Ez igaz?

2013. dec. 14. 23:14
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

Ő igen, de nem úgy mint egy rendes cigi, mivel nincs benne nikotin, nem okoz függőséget csak az érzést adja hogy cigizik az ember és így könnyebben elhagyja plusz ez inkább munkahely barát ciginek mondható. De abba a bibi az hogy valóban káros a patronja végett mert olyan vegyi cuccokat tartalmaz ami szintén rongálja a szervezetet. Bár ez lehet csak a média hülyesége mert köztudott hogy manapság minden a kormány kezében van és mindent megtesz azért hogy inkább a rendes cigit vegyék mert ugye nekik az a egyik legnagyobb pénzforrásuk főleg azoknak a tagoknak akik még nem jutottak el igazán semerre.

Tehát igazából fene tudja mi az igazság

2013. dec. 14. 23:35
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom hogy ebből mi igaz, de volt egy cimborám, vett magának egy elektromos cigit, már hónapok óta jól el van vele, viszont előtte nagy dohányos volt. Másik cimborának vett egyet ajándékba. Ő is használta egy ideig, ízesített liquid-el, és egy idő után tapasztalta hogy fáj tőle a gyomra meg szúr a szívénél. Kipróbálta natúrral, amellett csak a hasfájás nem volt. Ezek után úgy döntött inkább vissza áll a rendes cigire.
2013. dec. 14. 23:36
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :-)
2013. dec. 14. 23:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem egészséges de az ecigi jobb a simanal és ezt nem azért mondom mert vmelyik nikotin kapszula gyartonal dolgozom. Rendes ciginel kimutatták, hogy a papír ami eleg karcinogen hatású és veszélyesebb, mint maga a dohány. Ecigiben egy porlaszto alakítja át a nikotin folyadékot ami szvsz májat károsíthatja max. Itt viszont valtoztathatod a mennyiséget pl kevesebb nikotin több víz, de ugyanúgy 1óráig szivhatod megszokásból. Sima ciginel ha csoken az adag akkor hamarabb el is fogy az a sluk
2013. dec. 14. 23:44
 5/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom már hol találtam a you tube-on a cigarettakészítésről szóló elrettentő videot. Az e-ciginél is biztos van valami sumákság, főleg az ismeretlen távol keletei( mér lassan a közeli) gyártóké. Az nem leszokás irányba vezet az e cigi szívása.
2013. dec. 19. 09:51
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
Az elektromos cigaretta nem tartalmaz kártányt, Propilén glikolból, nővényi glicerinből, esetleg nikotinból -habár itthon azt nem szabad-> nem pörögne eléggé a nemzeti dohánybolt- , és aromából áll, tehát ha szívod, nem füstöt szívsz, csak gőzt-> sokkal kevésbé rákkeltő. Nyilván a kínai liquidek kerülendők, de egy jó minőségű e-Cigi (az e-Health és társai nem ilyenek) igenis segíthet a leszokásban.
2014. jan. 2. 19:50
 7/10 anonim válasza:
2014. jan. 26. 23:03
 8/10 anonim ***** válasza:
48%

Enlöszőr is az ismerősöd egy nyomorék irigy kutya,ne haragudj de gusztustalan embernek tartom azt,hogy ha én veszel valamit az más rendzseresen leszarozza mert irigy kutya és csoró csöves és igénytelen hogy ő magának ilyet vegyen.

A másik hogy nem káros,csak pár nyomorék magyar fórum meg ilyen noname hírportál írta csak,aminek szerintem fizettek a cigi gyártók mert hogy amit leírtak a fele sem volt igaz!

Olyanokat leírtak hallod hogy fagyálló van benne,jah fagyálló mi az anyádnak,hogy télen arra a kis időre ne fagyjon meg vagy mi?! Ezek ilyen baromságog,semmi káros nincs benne,csak gőz,és elnézést de a gáz fölött mikor főzök is azt szívom be,még se haltam meg...

Úgyhogy az e cigi igen is egészséges,kb annyira veszélyes mint a hal,a hal azért mert lehet benne ólom részecskék és amikor eszed meg akadhat a torkodon,de más veszélye nincs!

Lehet késői válasz de úgy is értesít a fórum ha megkapod ezt az üzit amúgy.

Szóval a lényeg nyugodtan szívja csak,sokkal egésségesebb,és nem egy kutató intézet is ajánlotta már,sőt a NYC Times is ami a leghíresebb újság a világon.

E cigiben a veszélyes az,ha nikotinos oldatot veszel,de mivel M.O-n csak nikotin menteset kaphatsz legálisan ezért ettől sem kell félni.

2014. máj. 11. 19:00
 9/10 anonim válasza:
100%

Az e cigi kb 1000szer egészségesebb mint a analóg cigi mivel növényi alkotoelemei vannak maximum a nikotin ami karos lehet !

mellesleg nem leszel büdös nem lesznek sárgák a fogaid stb

2017. szept. 10. 13:42
 10/10 anonim ***** válasza:
8: túlélted a tüdőrák okozta kemot és szgarat? Vagy előtte elvitt az agyrák?
okt. 27. 06:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!