Felvilágosítást szeretnék olyan emberektől akik értenek hozzá, vagy valamilyen orvosi alappal rendelkeznek, mik a káros hatásai a vízipipának?
Nekem is van vizipipám, és az az igazság, hogy ha jobban utána nézel, nincs igazság. Olvastam már olyan (állítólag orvosilag megalapozott) véleményt is, miszerint fele annyira nem káros mint a cigaretta, és ennek a tökéletes ellenkezőjéát, hogy felér egy doboz cigivel.
Egyelőr nincs egységes álláspont, az biztos, hogy függőséget okozhat, tehát mindenképpen jobb korlátozni a használatát, de pl nagy társasággal 1 tömésnyi nem olyan veszélyes, hiszen neked alig-alig jut belőle, de az élmény megmarad :).
Én nem orvosnak de Egészségügyisnek tanulok... és mellesleg vizipipázok!
Rákot pusztán a forro cigi füst is okozhat a gégében és a szájban, aminek ugye a vizipipában nincs esélye mivel pont hogy lehül a füst! A vízben is lerakodik egy csomó minden és még a hosszú csőben is, mire eljut a szádban elég tiszta lesz! gyakorlatilag majdnem hogy csak a nikotin az egyetlen dolog, amit hát sajnos pontos adat nincs hogy mennyi, de az sem biztos hogy káros! Nagy vita tárgya, ugyanúgy mint a koffein, sokan mondják hogy károsak, de sok tudós most már egyre inkább aztmondja és vannak akik a nikotinról is, hogy antioxidáns hatású!
Szóval végeredményben biztosan nem lehet tudni hogy menyire káros, de az biztos hogy jóval kevésbé mint a cigaretta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!