Mennyi idő kell a dohányzás elhagyására? (Fül-orr gégészet, kardiológia eltíltott. )
ó,a cigiről könnyű leszokni,
-én már 3-szor is teljesen leszoktam a dohányzásról , )) D
Jó nagy erőpróba, de ha AKAROD sikerülni fog. Kívánom, hogy legyél erős! Azt hallottam valakitől, akinek sikerült: mivel a sohatöbbé nagyon erős kihívás a léleknek, úgy kezdte: ma nem holnap 8-kor elszívok egyet. Folytatás: Ma kedd, szerdán est 6-kor elszívok egyet. Ma szerda, 7 óra- pénteken reggel 9-kor elszívok egyet. Egyszer csak nem kellett. Elfelejtette a 3 napra a magának adott időpontott-utólag jött rá, nem hiányzott. Az egész folyamat kiemelve a "szokás, reflex"- ből tudatosítva!!! - sok dohányos mondja a mozdulat hiányzik (az megnyugtat)
A lényeg tehát a tudatosításon van.
Nekem kiugrott a vérnyomáson, az abban a pillanatban eldőlt.
Több, mint 3 éve nem gyújtottam rá. Eleinte volt sóvárgás, 4-5 hétig. Ezek ilyen fél órás nagyon akarom időszakok voltak. Nem volt könnyű nem elmenni a boltba és venni.Igaz az első ilyen kb 1 hét múlva jött, én nagyon megijedtem a szédüléses rosszul létem alatt.
Ilyenkor megbeszélgettem magammal, hogy jó ez most fog tartani fél órát aztán elmúlik, sárgarépa rágcsálás volt. Elmentem konditerembe is, hogy valami újat vigyek az életembe.
Mondjuk az így teljesen nem igaz, hogy nem gyújtottam rá, mert idén január 13-án elmenem egy barátommal megünnepelni, hogy 3 éve nem cigizek, ő 3 éve nem kávézik.
Ott egy fél szál cigit elszívtam. Arra számítottam, hogy nem fog jólesni, köhögök, keserű lesz, kaparja a torkomat. Hát nem, nem ez volt, mintha tegnap gyújtottam volna rá. Úgyhogy nálam is beigazolódott, hogy egy dohányos mindig dohányos marad.
Néha azt érzem, hogy soha többé nem gyújtok rá, néha azt, hogy időnként el tudnék szívni egy-egy szálat, van amikor meg simán tudnám folytatni ott , ahol abba hagytam.
Nagy játszma ez, itt csak az a gond, hogy ez egy személyes játszma, csak a sajátunk saját magunkkal
Mindenképp próbáld meg, agyban dől el minden.
Sok sikert hozzá.
Elsőre ne hallgass, hülyeség.
Olvasd el Allen Carr könyvét, az végleg leszoktat a dohányzásról. Nem vicc, van aki már másnaptól nem kívánja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!