Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mennyi idő kell a dohányzás...

Mennyi idő kell a dohányzás elhagyására? (Fül-orr gégészet, kardiológia eltíltott. )

Figyelt kérdés
Készültem már rá hogy leszokom róla, hát most el is tiltottak tőle úgy hogy eljött az idelye! Van még cigim azt lassacskán elszívom még aztán elnyomom az utolsó csikket és kész. Legalábbis így gondoltam de nem tudom menni fog-e ez ilyen könnyen? Próbálkozott már valaki?

2013. aug. 7. 10:00
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Soha nem fogsz tudni leszokni a dohányzásról. Az egy életre végig fog kísérni, mert a szervezeted kívánni fogja. Maximum nem leszel aktív dohányos. Mindenesetre sok sikert!
2013. aug. 7. 10:06
 2/10 anonim ***** válasza:
69%

ó,a cigiről könnyű leszokni,

-én már 3-szor is teljesen leszoktam a dohányzásról , )) D

2013. aug. 7. 10:10
 3/10 anonim ***** válasza:

Jó nagy erőpróba, de ha AKAROD sikerülni fog. Kívánom, hogy legyél erős! Azt hallottam valakitől, akinek sikerült: mivel a sohatöbbé nagyon erős kihívás a léleknek, úgy kezdte: ma nem holnap 8-kor elszívok egyet. Folytatás: Ma kedd, szerdán est 6-kor elszívok egyet. Ma szerda, 7 óra- pénteken reggel 9-kor elszívok egyet. Egyszer csak nem kellett. Elfelejtette a 3 napra a magának adott időpontott-utólag jött rá, nem hiányzott. Az egész folyamat kiemelve a "szokás, reflex"- ből tudatosítva!!! - sok dohányos mondja a mozdulat hiányzik (az megnyugtat)

A lényeg tehát a tudatosításon van.

2013. aug. 7. 10:14
 4/10 anonim ***** válasza:
* -t
2013. aug. 7. 10:14
 5/10 A kérdező kommentje:
Kössz a bíztatást, első! Pedig azt mondják csak akarni kell erősen, nekem a háziorvosom is ezt mondta. Bár az is tény hogy a nikotin erős függőséget okoz, illetve a belélegzett füst álltal felszabadított dopamin az agyban, egyféle boldogságérzetet ad. Tehát ha spontán tenném le biztosan feszült, ingerlékeny lennék. Viszont ki lehet bírni csak fokozatosan csökkentve+az akarat erő vagy kényszer példáúl mikor már eltíltanak.. Van egy ismerősöm aki torokrákos, és sajnos már a végső stádiumában van, kórházi kezelés alatt ahol abszolult nem tud rágyújtani és hát nem dohányzik, ez persze egyrészt azért mert nem engedik a másik részt viszont meg nincs is olyan állapotban hogy ezt megengedhesse mágának. Ha 5 évvel ezelőtt leteszi a cigarettát még élne akár kb. 50 évig! Sajnos sok embernél így megy ez hogy addig szív mig még meg nem szívja és kénytelen lerakni, de akkor már késő.
2013. aug. 7. 10:26
 6/10 anonim ***** válasza:
Nagyon sok hasonló szomorú történet van. Bízzunk benne, hogy letudsz, mert sok pénzt fogsz tudni megspórolni, és a szervezetedet sem fogod annyira megterhelni. Elektromos cigiben gondolkodtál már? Első voltam.
2013. aug. 7. 10:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem kiugrott a vérnyomáson, az abban a pillanatban eldőlt.

Több, mint 3 éve nem gyújtottam rá. Eleinte volt sóvárgás, 4-5 hétig. Ezek ilyen fél órás nagyon akarom időszakok voltak. Nem volt könnyű nem elmenni a boltba és venni.Igaz az első ilyen kb 1 hét múlva jött, én nagyon megijedtem a szédüléses rosszul létem alatt.

Ilyenkor megbeszélgettem magammal, hogy jó ez most fog tartani fél órát aztán elmúlik, sárgarépa rágcsálás volt. Elmentem konditerembe is, hogy valami újat vigyek az életembe.

Mondjuk az így teljesen nem igaz, hogy nem gyújtottam rá, mert idén január 13-án elmenem egy barátommal megünnepelni, hogy 3 éve nem cigizek, ő 3 éve nem kávézik.

Ott egy fél szál cigit elszívtam. Arra számítottam, hogy nem fog jólesni, köhögök, keserű lesz, kaparja a torkomat. Hát nem, nem ez volt, mintha tegnap gyújtottam volna rá. Úgyhogy nálam is beigazolódott, hogy egy dohányos mindig dohányos marad.

Néha azt érzem, hogy soha többé nem gyújtok rá, néha azt, hogy időnként el tudnék szívni egy-egy szálat, van amikor meg simán tudnám folytatni ott , ahol abba hagytam.

Nagy játszma ez, itt csak az a gond, hogy ez egy személyes játszma, csak a sajátunk saját magunkkal

Mindenképp próbáld meg, agyban dől el minden.

Sok sikert hozzá.

2013. aug. 7. 10:35
 8/10 anonim ***** válasza:

Elsőre ne hallgass, hülyeség.

Olvasd el Allen Carr könyvét, az végleg leszoktat a dohányzásról. Nem vicc, van aki már másnaptól nem kívánja

2013. aug. 7. 13:22
 9/10 anonim válasza:
Kb 10 évet cigiztem, volt hogy napi 2 dobozzal is elszívtam. Még végül szerelmes lettem. Jött egy fiú az életembe, aki soha nem dohányzott és úgy gondoltam, hogy engem is zavarna a helyében. Megpróbáltam nem cigizni mikor vele vagyok, hétköznaponként pedig csökkenteni az adagot. Fél doboz, pár szál, volt, hogy kibírtam pár napig is, hogy nem gyújtottam rá és végül ismét ott tartottam, hogy eltűnt napi 1 doboz. Egyik nap kijöttem a munkahelyemről és találkoztam a barátnőmmel. Elmentünk kávézni, beszélgettünk és ugye a kávé mellé, vagy legalább után jár egy cigi. Nem tudom miért, de szó szerint felfordult tőle a gyomrom. Rosszul lettem tőle. Akkor megfogadtam, hogy jó akkor ezt eldobjuk és nem kell több. Hát azóta nem cigizem :) A lényeg annyi, hogy elhatározás kérdése. Ha csökkentgeted, nem fogod letenni soha. Egyszer döntsd el és bírd ki... 3-4 nap után már jó lesz. 29L
2013. aug. 7. 19:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Van aki úgy szokott le ahogy az előző van aki pedig fokozatosan csökkentette. Attól is függ hogy lelkileg mennyire vagy rászokva. Hány éves vagy, mióta gyújtolrá, mennyire erőset szívsz stb. F/29
2013. aug. 8. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!