Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Most mi legyen?

Most mi legyen?

Figyelt kérdés
Le kell szoknom a cigiről e.ü okok miatt. 3 napja nem gyújtottam rá. Napközben nagyon jól megvoltam cigi nélkül,de este iszonyú feszengés és "ideg roham" tört rám, ekkor sem kívántam annyira a cigit, csak iszonyú ideges voltam. Gyűlöletet éreztem mindenki iránt akit amúgy szeretek, neki álltam zabálni így némileg megnyugodtam. Holnap találkozom a barátommal ( sajnos csak heti két három napot tudunk együtt tölteni, iránta éreztem különös módon a legnagyobb gyűlöletet) féltem hogy csúnya veszekedés lesz az esti hülyeségem miatt ezért elszívtam egy fél szál cigit, mondva hát ha megnyugszom tőle. Aztán édesanyám adott egy nikotinos rágót és kérte hogy kezdjem el "szedni" különben ő fog belebetegedni abba hogy így lát szenvedni. Aztán felmerült bennünk hogy talán az is jó lenne ha napi egy szálat szívnék esténként, az még nem is olyan káros és legalább nem lennék idegbeteg. De tartok tőle hogy nem tudnék megállni napi egy szálnál. Maradjon inkább a napi egy rágó h ne legyek feszült? Vagy hogy csináljam?? Sürgősen csökkentenem kell, vagy teljesen leszoknom a cigiről, de ezzel tönkre teszem most az egész nyaram.. ahj már nem tudom mihez kezdjek!
2013. júl. 11. 01:13
 1/6 A kérdező kommentje:
Sajnos a barátomat meg nem tudom nélkülözni addig amíg el nem múlnak ezek a tünetek, rövid a nyár, ki akarom használni. Viszont azt sem tudom megtenni hogy este elválnak útjaink hogy ne legyen ott amikor rám törnek a feszengések, hisz lényegében távkapcsolat a miénk. Nem megoldható hogy ne aludjon nálam, vagy én nála.
2013. júl. 11. 01:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Én 2 hónapja tettem le a cigit. Első nap szörnyű volt, hasonlóan éreztem magam, mint te, de nem gyújtottam rá, akármennyire dühös lettem, akármennyire leordítottam annak a fejét, aki hozzám mert szólni, ez a következő nap is így volt, meg következő, következő... Aztán lám, azt vettem észre, hogy kevésbé éreztem ezt az egészet, tudod, elmúlik egy idő után, ha kitartó vagy, csak túl kell lenni a nehezén. Persze utána is baromira hiányzik, de ha tényleg meg akarsz tőle szabadulni, máshogy nem megy, mert egy szálnál tuti nem fogsz tudni megállni.

Határozd el és csináld! Mondjuk nekem könnyebb volt, mert a pasimmal együtt tettük le. Neked is ki kéne tűzni valamilyen célt a szemed elé, vagy tényleg keress valami melléktevékenységet (én szétrágóztam magam, meg amikor csak tudtam, cukorkákat szopogattam), nem hülyeség, hidd el! Nekem legalábbis segített... Aztán csak azon kell ügyeskedned, hogy mindezt meg is álld...

2013. júl. 11. 01:23
 3/6 anonim válasza:
Én 5 napja nem gyújtottam rá az első napot végig aludtam szinte a második nap már semmi bajom se volt valószínü hogy te nem a cigi hiánya miatt vagy ilyen dühös hanem odafigyelsz és gondolkodni kezdesz olyan dolgokon amikre máskor azért nem jut időd mert ha úgy érzed unod magad rágyújtasz szóval foglald le magad valamivel és semmi gondod nem lessz =)
2013. júl. 11. 09:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Nagyapám kb 55 év cigizés után egyik napról a másikra szokott. le. Amikor rágyújtott volna akkor elszopogatott egy Negrót. Eleinte elment neki napi 2 csomag. Ő ráadásul nem ezeket a gyenge kis cigiket szívta, hanem füstszűrő nélküli Kossuthot.

Ne add fel, sikerülni fog!

2013. júl. 11. 10:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Jajj! Csak kajával ne vígasztalódj! A legrosszabb amit tehetsz. A nikotinos rágó is jó, próbáld ki a tapaszt is, hátha segít. Amúgy az utolsó válaszadó nagypapájához hasonlóan, az én rokonom is egyik napról a másikra szokott le, ő tic-tacot vett be minden cigi helyett.
2013. júl. 13. 20:27
 6/6 Doroff válasza:

Huszonkét év dohányzás után tettem le a cigarettát hét éve. Kétségtelen, hogy segített ebben egy megfázásos betegség, amitől köhögtem. Egyszerűen nem kívántam a bagót. Amikor kezdtem kilábalni a betegségből, arra gondoltam, hogy nem gyújtok rá azonnal. Várok egy napot. Másnap úgy véltem, még egy napot várhatok. Aztán még egyet. Azóta is várok, de nem kívánom a cigarettát.

Jártam pulmonológián nehézlégzés miatt egy korábbi betegség kapcsán. A vizsgálat szerint a tüdőm tiszta, mért értéken felülit - 110%-ot - fújtam a gépben, a véroxigén szintem tökéletes.

Nem gondolom, hogy a cigaretta hiánya miatt gyűlölködsz és nem is ez fogja tönkretenni a nyarad. A betegség az, ami tönkreteheti a további életed. Mérlegelned kell.

Találj magadnak olyan elfoglaltságot, hobbit, amiben sikeres lehetsz. Fel fogja oldani a cigaretta iránti hiányérzetet...

Tudom, mi a különbség a dohányzás és a nem dohányzás között. Hét éve nem köhögtem. Hidd el, megéri letenni a cigarettát.

2013. júl. 15. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!