Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A cigarettában tényleg van...

A cigarettában tényleg van valami rádióaktív anyag?

Figyelt kérdés

Néztem egy vidit, amiben jöttek fel a kémiai anyagok, amik vannak a cigiben, és volt benne valami, és oda írtákj, hogy rádióaktív.

Ez komoly? Ilyet bele tehetnek? Sugárzást kapjon az ember?

2013. máj. 31. 08:02
 1/6 anonim válasza:
Amellett a 400 rákkeltő anyag mellet már nem mindegy, ha van egy kis radioaktív is? Legalább világítasz tőle:D Viccet félretéve természetesen nem veszélyesen sugárzó anyagról lehet szó. Egyik se jobb, mint a másik, a cigifüstben biztosan találsz még jó néhány annál sokkal veszélyesebb vegyületet. Egyébként a környezetedben is rengeteg sugárzó anyag van, persze nem veszélyesek, ez természetes (feltéve, ha nem Csernobilban, vagy Hiroshimaban élsz)
2013. máj. 31. 08:13
 2/6 anonim válasza:
Amúgy radioaktív és ejteni sem rádiónak kell!
2013. máj. 31. 08:15
 3/6 anonim válasza:
Dohányzástól nem újdonság hogy "sugárzást lehet kapni", bár arról én eddig még nem tudtam hogy magában a dohányban lenne radióaktív anyag, hanem hogy a levegőben(radón) a füst csak segíti a letapadását(?) nem tudom biztosan hogy hat de a gége vagy tüdő rákért az felel.
2013. máj. 31. 08:19
 4/6 anonim ***** válasza:
A dohányneműekben polónium 210 izotóp van. Erről már 2008-ban beszámolt a American Journal of Public Health c. újság. Napi 16 szál elszívásával számolva ez kb. annyi sugárzóanyag egy évben mint a Paksi Atomerőmű háttérsugárzásának 2-3 szorosa . ( 0,1-0,3 milisievert)
2013. máj. 31. 09:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Amobiltelefon is rádió-aktív meg sugároz is...
2013. máj. 31. 12:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Pollonium.

Szerintem a több 100 vagy 1000 egyéb káros anyag mellett már bőven elfér.Nem direkt rakják bele,mindössze nem tudják eltávolítani.A dohány valamiért különösen hajlamos ezt az elemet megkötni.Mintha csak tudná,hogy mire használják.:)

2013. jún. 2. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!