Vízipipát hogyan tömjem jól?
Próbáltam már sok félét:
Alugyűrű+ 2 réteg alufólia+ 1 szén= nagyon kevés füst jön
Alugyűrű+ 2 réteg alufólia+ 2 szén= megég a dohány
2 réteg alufólia+ 1 szén= megég a dohány
3 réteg alufólia+ 1 szén= megég a dohány
egyszerűen már nem tudom mit csináljak többféle tömési módszert nem ismerek a tömítések jók, a pipa nem törött a dohány jó "leveses" al nakhla.
Először is tisztázni kellene, hogy milyen kerámiát, és szenet használsz e nélkül nehéz bármilyen tanácsot is adni.
A sima Nakhla nem éppen a nedvességéről híres, tehát így azt tudnám mondani, hogy sok hőt adsz neki, illetve nem változtatod a szén helyzetét. Kézzel morzsold szét a dohányt, és lágyan tömd meg a kerámiát, de sose nyomkodd le, maximum gyengéden elsimítva.
Másrészt, nincs szükség alugyűrűre, ha háztartási alufóliát használsz, akkor 4 réteg kell belőle.
Szénről nem tudok mit mondani, ugyanis sem a márkáját/típusát sem a kerámiát nem említetted meg.
Nos, akkor a fentebb írt laza tömés mellé 4 réteg a (háztartási) alufólia. Kicsi, de annál több lyukkal, én kisebb méretű varrótűt ajánlok. Bamboochából elég lesz 2db a kerámia szélére (arra figyelj, hogy teljesen izzon az a szén, mielőtt felrakod a kerámiára), és időnként változtasd a helyzetüket a kerámia körül, úgy 5-10 percenként.
Igazándiból ennyi az egész.
Ha a kerámia szélére rakod a szenet, és változtatod a helyzetüket, akkor nem!
Nem szoktak alugyűrűt használni, csak azok, akik kezdők és könnyen odaégetik a dohányt. Meg kell tanulni helyesen kezelni a hőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!