Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mi a véleményed a drogproblémá...

Mi a véleményed a drogproblémákról?

Figyelt kérdés
Drogprobléma alatt azt értem, hogy hiába tiltanak minden drogot (alkohol, nikotin, stb... kívül), mégis látványosan nő hazánkban, és külföldön is a droghasználók száma. Többnyire fiatalok körében, hódítanak, az úgymond "könnyü" drogok. Szerinted mi lenne a helyes? A Drogháború évtizedek óta tart, de egyetlen látványos eredménye, hogy sok ember halt bele, sok embernek tették tönkre az életét, és a börtönök (nálunk annyira nem jellemző) szaros füvesekkel vannak tele. Szerinted mi lenne a megoldás?
2009. szept. 20. 02:18
 1/8 A kérdező kommentje:

Kicsit kiegészíteném a saját véleményem egy töredékével.

Szerintem az egyetlen érv amellett, hogy mivel már mindent a maffia írányít vmilyen módon, gondolom sok csúnya embernek nem érdeke, hogy olcsón, otthon a nagy magányában pistike fűvet termesszen. Ha valami tiltott, akkor annak az előállítása, és forgalmazása veszélyes. Ami pedig veszélyes, azt nyilván jó drágán lehet csak elvállalni. Szabályosan tömjük pénzel a maffiát, azzal, hogy relatív ártalmatlan dolgot tiltunk. Manapság már mindenki tudja, aki kicsit is foglalkozik a témával, hogy a drogok nagy része kevésbé ártalmas az egészségre nézve, mint a nikotin, vagy az alkohol.

2009. szept. 20. 02:24
 2/8 anonim ***** válasza:

a drogháború kontraproduktív, többször bebizonyosodott róla, hogy többet árt, mint használ, kérdés is, hogy egyáltalán mi értelme van. az ember amióta ember, drogokat használ. sőt az állatvilágban is vannak olyan emlősök, akik hallucinogén hernyókat esznek, pusztán rekreációs céllal.

ez szerintem olyasmi, amit nem lehet politikai értelemben megoldani, mivel ez egy olyan dolog, amibe nem kéne beleszólni, nem kényszeríthetünk sem arra egy másik embert, hogy használjon valamit, de arra sem, hogy ne! az pedig, hogy egyes növényeket, állatokat (varangy) tiltólistára tesznek, nonszensz. ha egy földönkívüli idelátogatna, könnyesre röhögné a látószervét, hogy mekkora f*sz az ember.

én mindent legalizálnék, nem csak a füvet. az a világ természetes állapota, ha egy szert sem tiltunk be. cselekedeteket lehet, és kell tiltani, mint a gyilkosság, rabás, lopás, a nemi erőszak, de anyagoat nem, ez hülyeség.

2009. szept. 20. 02:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Persze a drog relativ ártalmatlan..tudom tudom a fü meg nem is drog és nem okoz függőséget..inkább tekerj egy spanglit mert látom tipikus füves vagy
2009. szept. 20. 08:23
 4/8 A kérdező kommentje:
Azért azt elvártam volna, hogy olyan válaszoljon csak, aki egy kicsit is foglalkozott a dologgal, problémával. Nekem úgy tünik te vagy az, aki tipikusan beszélsz, egy olyan dologról, amiről láthatóan a legkisebb foggalmad sincs. Egyébként nem vagyok füves:(
2009. szept. 20. 09:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Sajnos terjed egyre jobban..

Szerelmem egy 17 éves drogos fiú, heroint is használt már, sőt kb mindent kipróbált.. Most már csak "füvezik".. Nem tud magától elaludni se, egyszerűen szörnyű, ahogy tönkreteszi magát... És én tenni se tudok mit.. :(

Tisztában is van vele, hogy szinte bármikor meghalhat...

2009. szept. 20. 12:32
 6/8 anonim ***** válasza:
52%

Igazából rengeteget lehet ezen filozofálni a tény az tény nem korlátozhatnák valakinek a jogait ilyen mértékben, hogy ne fogyaszthasson amit akar. Véleményem szerint ha nem tiltották volna be a természetes drogokat (a drog eredetileg = olyan növényi hatóanyag amely valamilyen hatást fejt ki az emberi szervezetre) mint pl. a THC, valószínűleg nem lennének tele az utcák a ma ismert gyakran nagyon veszélyes szintetikus drogokkal. Manapság a feketepiacon arra törekednek hogy úgynevezett legális drogokat gyártsanak amelyek nincsenek rajta a tiltólistákon mert molekuláris különbséget mutatnak az eredeti anyaggal. Ezeknek a drogoknak a hatását nehezen követik nyomon és valószínűleg többezer embert életét teszik tönkre. Egy ellenőrzött világban ahol az ember nyugodtan szívhat füvet és termeszthet mákot hogy megigya az esti kis teáját ilyen nem fordulhatna elő. De mondja ezt az ember az okosoknak..

Ez csak a dolog egyik oldali megközelítése, beszélhetnénk még az évtizedek sőt századok óta legális drogok hátrányairól is az illegálisak előnyeivel szemben és a többi de teljesen felesleges mert úgy sem hallgat meg senki és a sok begyepesedett hülye még le is pontoz hogy még jobban felhúzzon az emberi butaság.. Ez van. Apropó az űrlényes szöveg tetszett:)

2009. szept. 22. 17:48
 7/8 anonim ***** válasza:

én füvezek barátom ! ugyhogy én a háború másik oldalárol szemlélem a dolgokat! :

tökm jó ez az ország drogügyileg, bár illegális a fű, de mégis leszarják az emberek, hogy be vagyok tépve :D most mennek lejjebb az árak is. a fűnél legalább igazodnak a gazdasági állapotokhoz. legalább is vidéken igy van ! Problémát nekem nem okoz különösebben, mivel hogy 2000 forintból 4-5 ember beáll :D mivel hogy a dílert jobban büntetik mint a fogyasztót, ezért a fogyasztók dolga, hogy támogassuk dílerünket, és szóljunk neki, ha tudomásunkra jut, hogy figyelik a pályáját. így időben eltűnhet a szemek elől egy időre :D továbbá a fogyasztók dolga a háborúban a propaganda , illetve új harcostársak toborzása a mi kis füves haseregünkbe.

2009. szept. 23. 09:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Ti tök okosak vagytok.:) Tisztelet. Ezek a dolgok bennem is megvannak, csak nem ilyen szépen megfogalmazva.
2010. okt. 5. 17:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!