Mit tegyek? Bővebben lent.
Sziasztok
Lenne egy sajnos számomra nagyon nagy probléma. Olyan "családban" élek (nem szeretném részletezni, inkább rokonok) ahol rajtam kívül mind a három felnőtt dohányzik. Főként nagymamámat féltem. Egyszerűen nem érdekli semmi. Próbáltam vele beszélni, de kiakadt és elkezdett vitatkozni, üvöltözni, kiabálni velem, hogy ezt az egyet hadd engedhesse meg magának. Részben utálom a szagát, és borzasztó kellemetlen ilyen büdösen közösségbe menni. Az egész lakás is bűzlik. Sokszor sírok miatta, nagyon rossz. Nagyon féltem a mamám. Ráadásul a lakásban...az osztályban már megjegyezték néhányszor ami nem esett túl jól, hogy milyen cigaretta szagú és büdös vagyok. Sajnos ez igaz. Próbálom magam tisztán tartani, meg a környezetem. Sajnos nem is dohányoznak keveset. Midig azt mondogatják hogy nem lesz tőle semmi bajuk. Amikor mamámnak mondtam hogy légyszíves kint dohányozz, mert az osztálytársaim megjegyezték mennyire kellemetlen szagú vagyok ezáltal, be akart menni kicsapni konkrétan a balhét..ez nem lett volna jó. És ami szomorú, és nagyon rossz leírni, de szenvedélybetegek.....Az utolsókat is képesek dohányra költeni. Kérlek benneteket segítsetek, nem hat rájuk semmi, és már nagyon ki vagyok készülve idegileg!! Előre is köszönöm!
12/L
Sajnálom a helyzetedet. Ez tényleg rossz lehet. Az a legnagyobb probléma, hogy lakáson belül dohányoznak, miközben tudják hogy ez számodra mennyire káros. Nagyon büdö tud lenni, főleg ha hárman gyújtanak rá egyszerre egy lakásban.
Szerintem egyetlen megoldás, ha az iskolában beszélsz az egyik tanároddal (lehetőleg egy nem dohányzóval). Ő biztos, hogy tud segíteni. Ez nem normális dolog, hogy nem hajlandóak kimenni cigizni, vagy nem hajlandóak kicsit sem változtatni.
Mondd el az egyik tanárodnak, hogy utálod, hogy cigiszagod van 12 éves létedre, és hogy mit tehetnél.
Ő biztos, hogy tudna segíteni, lehet hogy beszélne a szüleiddel arról, hogy ez nem így működik, hogy csak úgy összefüstölik a 12 éves lányukat.
Sajnos a passzív dohányzás is nagyon káros, amikor a füstjét szívod a lakásban ilyen töményen, szinte olyan mintha te magad is cigiznél.
Köszönöm utolsó.
Azt hiszem elég ízelítőt kaptam belőle hogy ne szokjak rá.:( Feljelentés...az jelenleg nem lenne megoldható, és nem is lenne hogy is mondjam..korrekt. Ha gondolod, privátban szívesen elmondom, csak majd írj! :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!