Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Téyleg olyan borzalmas leszokn...

Téyleg olyan borzalmas leszokni a cigiről? Hány napíg kívánja folyamatosan az ember? Hogyan szoktatok le?

Figyelt kérdés
2013. márc. 6. 10:25
1 2
 11/18 spectator ***** válasza:
100%
Két évvel ezelőtt vesegörcsöm volt több hétig. Nem cigire, de még ételre se tudtam ránézni! Mikor elmúlt. akkor azt mondtam: nem gyujtok rá, meglátom, meddig bírom. Símán leszoktam róla kb. 1 hétig volt nehéz, de nem kibírhatatlan.
2013. márc. 10. 07:21
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát itt a sok "simán leszoktam" helyett én azt írom meg,hogy nekem rohadtul nehezen ment!!!Voltam mágneses terápián,semmi,ragasztgattam a tapaszt,semmi.Kb 1 év kellett,mire én teljesen le tudtam szokni.Nagyon nehéz volt nekem,de megérte! Kb 6 éve nem szívom,de most már nem is kívánom egyáltalán.Büszke vagyok magamra,mégha nehezen is sikerült. 30 évig szívtam a sötétkék palmallt!!!DE MEGÉRI!!!
2013. márc. 10. 10:19
 13/18 A kérdező kommentje:
Én ma megpróbáltam leszokni, ez lett volna az első napom, de most este olyan pánik szerű roham jött rám, hogy muszáj volt rágyújtanom, legalábbis rágyújtottam, meg is szédültem egy kicsit. Veletek volt ilyen? Egész nap jól bírtam. 1 dobozzal szívok egy nap kb 7 éve. Meddig tart ez?
2013. márc. 11. 00:27
 14/18 atlas válasza:

szerintem :

-válassz ki egy napot mondjuk jövő hét hétfő,készülj fel rá.

-az első nap a legrosszabb DE ha kibírtad másnap ha

visszagondolsz rá tudni fogod hogy ilyen hullámokban fog jönni a cigi hiánya ,amit simán ki fogsz bírni hiszen már tudod milyen lesz.

-rágó alapfelszereltség.

-ha elértél egy hónapot jutalmazd meg magad az el nem költött cigik árából ,motiválni fog.

2013. márc. 11. 15:08
 15/18 anonim válasza:
43%

A fülakupunkturával szokott le egy ismerősöm, vagy 20 éve. Ő a gyerekének nem ment volna le kajáért ha nincs otthon semmi sem, de éjszaka cigiért lemen a sarki krimóba.(Láncdohányos nő volt.)

Én egyszerűen csak nem gyújtottam rá - megbeszéltük a férjemmel, hogy beindírjuk a babaprojektet, 28 éve ennek. Még évekkel később is álmomban élveztem a cigi ízét.

2013. márc. 11. 17:45
 16/18 Krisztián0416 válasza:

Nem borzalmas. Én úgy döntötem egyszer hogy leteszem és azóta rá sem gyújtottam (kb. 3 éve) nem is kell.

És nem is volt olyan hogy gyötört a cigizési vágy.

ha nem megy egyszerűen akkor rágózz, szotyizz, vagy valami ilyesmi...

2013. márc. 14. 13:19
 17/18 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem egyrészt: ha buszon, vonaton, stb. utazol, egy kórházban,óvodában, általános iskolában, vagy hasonló helyen vagy,esetleg robbanásveszélyes munkahelyen dolgozol eszedbe sem jut rágyujtani - és nem is hiányzik, igaz? Akár több órán keresztül sem! Tehát nyilván nem jár inkviziciós kinokkal a dolog! (én megrögzött dohányos vagyok, azt hiszem: "Aki dohányzik, meghal. Aki nem, az is!")

Másrészt: ha ne adj'Isten olyan betegsége van valakinek, ami nyilván kizárja a dohányzást, le fog szokni kényszerből, de túléli (a leszokást).

Ergo: szenvedélybetegség ez, ha valaki komolyan akarja, igenis le tud szokni, segitség nélkül is!

2013. márc. 14. 18:39
 18/18 anonim ***** válasza:

Ah, szerintem.......... nehéz! 😃

Én öt hónapja nem gyújtottam már rá, de még mindig sóvárgok utána... meg tudom állni, persze, csak egy kis önfegyelem kell - na de meddig még??? ha ez lesz egész életemben, én inkább visszaszokok... kezdem úgy érezni, hogy csak fecsérlem az energiámat ezzel az önmegtartóztatással fölöslegesen.

Amikor letettem, gondoltam, csak idö kérdése, és nem fogom kívánni. Hát eddig nem változott semmi, ugyanúgy kívánom a cigit, mint öt hónapja.

Próbáltam más feszkólevezetö tevékenységet találni. De nem tudok minden alkalommal sportolni vagy enni, ha ideges vagyok! Inni annyira nem szeretek, a drogokat nem próbáltam még, de nem is szeretnék 😃

Talán ha üvölthetnék, mint a gyerekek, a földre vetve magam... de asszem megviselne, ha minden nap két-három alkalmmal így kiborulnék... 😃

Már társaságba se járok. Gondoltam, amíg le nem szokok, elüldögélek otthon pár jó könyvvel meg sorozattal... de mikor lesz már ennek vége? Kb. csak úgy tudom elérni, hogy ne gyújtsak rá, hogy kerülöm azokat a helyzeteket, amik izgalmba hoznak... de nem akarok örökké így élni, mert halál unalmas.

Asszem, ha letelik az egy év, és nem változik semmi, nem kínzom magam tovább a leszokással. Addig meg talán elugrok pszichológushoz, hátha tud ebben segíteni.

2017. febr. 2. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!