Egy dohányos hogy nem képes kibírni 5-6 órát rágyújtás nélkül?
Az osztálytársaim, ha van kemény 4 óránk(8 tól 12 ig) is, minden szünetben rohannak le a suli mellé rágyújtani.
És ha egy szünet elmegy, mert a tanár elhúzta az órát, már idegesek, és felháborodottak néhányan...
De miért?
Hogy lehet annnyira rászokva valaki a cigire, hogy ne bírjon ki 5-6 órát rágyújtás nékül?
Szerintem egy kemény drog függő, is kibír 6-7 órát a szer nélkül... Majd a 10-12 óránál hinném el, hogy tényleg szarul van valaki ha nem jut a dologhoz a szervezete.
De a ciginél?
Azut jelenti az h nem bírnak ki 5-6 órát, hogy éjszaka fel kellene ébredniük az éj közepén rágyújtani...
Ez csak kamu h nem bírják, és nekik MOST kell rágyújtaniuk?
Úgy nem képes és azért, mert ahogy írtad is ők dohányosok. Nyilván ha olyan helyen, helyzetben vannak akkor kibírnák, de ha lehet, akkor élnek a lehetőséggel és ha már lehet, akkor hajtja őket a vágy.
Nem dohányzóként nem fogod és nem is akarod ezt megérteni, de az előítélet megvan rendesen. . .
igazából könnyen beszélsz, ameddig se kemény drogfüggő nem vagy, sem pedig dohányos... és addig nem is fogod megérteni, miért nem bírják ki, de nem is ajánlom, hogy meg akard tudni...
Most őszintén elgondolkodtam.
A suliban én is megyek ki minden szünetben cigizni, vagyis 45 perc két rágyújtás között.
De ha rövidített órák vannak, akkor is minden szünetben cigizünk, azaz fél óránként.
Viszont nem cigizek fél-háromnegyed óránként alapjáraton.
Kábé ugyanolyan szerintem, mint, hogy nyaraláskor/buliban/barátnőkkel többet szív az ember. Ott szerintem simán rágyújtasz öt-tíz percente is :-D
Nyilván jogos, hogy éjszaka senki nem cigizik, legalábbis én még nem hallottam olyanról, aki felkel rágyújtani :-D
Viszont tényleg k*rva idegesítő, ha szünetben ki akarsz menni cigizni és nem sikerül... (eső, tanár, bármi miatt :-D) Jól esik két óra között, egy cigi, vagy suli után kilépni a kapun és rágyújtani, hogy "Vége", vagy suli előtt "Még egy utolsó szál, mielőtt bemegyünk".
De kábé feleannyit érne, ha nem lenne kivel cigizni egy jót. Igazából dumálunk, röhögünk, egy szál cigivel a kezünkben, valaki nézi jön-e a tanár, megvan az egésznek a hangulata.
De ahogy a nővérem nemrég kezdett dolgozni, vagy anyának már ezer éve így van, mesélik, a munkahelyeken is nagy szám, hogy munkatársak "Kimegyünk cigizni".
Egyedül cigizni is lehet (nyilván szoktam is, hiszen dohányzom), de közel se ugyanaz.
Alapjáraton kábé egy-másfél óránként gyújtok rá, de ki tudja meddig bírnám, ha muszály lenne. Egyenlőre nem akarom kipróbálni :-D
"Szerintem egy kemény drog függő, is kibír 6-7 órát a szer nélkül..."
Ki, csak közben kicsinálja a körülötte lévőket a kattogásával. Ismertem egy srácot, aki kb. 20 kiló volt, és ha valaki adott volna neki egy pofont, összeesett volna, de mikor nem volt rajta a speed-en, még a kádat is kitépte a falból. Jobb ha nem tudod, milyen az, mikor jössz lefele a kábítószerről.
Az meg, hogy idegesek, mikor a tanár nem engedi ki őket: TUDAT. Tudják, hogy szünet lesz, és erre készülnek is, hogy végre mehetnek rágyújtani, aztán mikor hirtelen hoppon maradnak, az bizony rossz érzés. De ez nem csak a cigivel van így: ha anyukád azt mondja, 12-kor kész az ebéd, akkor a tudatod úgy készül. Aztán ha véletlen késik, és csak 3-ra lesz kész, bizony te is felidegesíted magad kicsit. Ha egy dohányosnak előre bejelented, hogy holnap bizony 4 órahosszáig nem mehet ki rágyújtani, akkor nem is fog neki hiányozni.
"Nyilván jogos, hogy éjszaka senki nem cigizik, legalábbis én még nem hallottam olyanról, aki felkel rágyújtani :-D"
Én már halottam... Nagyon durva, de szerintem mindennél kell tartani a mértéket, ez a csináljunk mindent orvérzésig, nagyon undorító szerintem
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!