Most akkor hogy is van? A dohányzástól fogyni, vagy hízni lehet?
Akkor tisztázzuk. A dohányzástól a rászokási időszak elején fogyhatsz, de egy idő után beáll a súlyod tőle. Persze ez nem törvényszerű, hízni is ugyanannyira lehet tőle. Az ok pedig az agyadban rejlik. Hülyén hangzik, de a leszokást segítő orvos mondta, hogy kezdetben azért eszel kevesebbet, mert a tudat, hogy gyakran a szádhoz emelsz valamit az evésre emlékeztet. Ezért kevesebbet eszel, meg ugye, a szervezetednek hozzá kell szoknia, hogy a nikotin nagyobb mennyiségű tápanyagot tud elvonni a szervezetedtől. Éppen ezekért együttesen lehet hízni leszokás után. A leszokás után a szervezeted a kellő mennyiségű vitamint tudja feldolgozni, mert nem vonja már el a nikotin. (Előtte többet kellett, ezért később is egy ideig többet fog, ez okozhatja a hízást.) Valamint, ha már nem cigizel, akkor is megvan egyfajta szokás, hogy emelgetsz a szádhoz valamit, így sokaknál magát a cigarettát ilyenkor a nasi váltja ki. Több evés, több tápanyag, hízás. De nem feltétlenül KELL így lennie.
Egyébként ne dohányozz, nagyon nehéz leszokni.
Én már lassan 3,5 éve cigizek. Nem mondhatom hogy hiztam,sem azt hogy fogytam tőle. De személyszerint éhesebb leszek egy szál cigi után,mint elötte.
Sőt vannak akiknél bélproblémákat is előidézhet. /cigi utáni wc-re járás....de akár a króm betegségről is beszélhetnék/
Szal nem csak drága büdös de 1000 szempontból is egézsségtelen. =/
nah megyek rágyujtok... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!