Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » E-cigi? Szerintetek szívhatok?

E-cigi? Szerintetek szívhatok?

Figyelt kérdés
Van egy emfizéma nevű betegségem. Ez tüdőtágulat, az a lényege, hogy nem dohányozhatok a kátrány, de legfőképp a sok szén-dioxid miatt. Nem mehetek füstös, illetve poros helyekre sem. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek elektromos cigarettát szívhatok. Hisz ez elméletileg nem káros. Vagy legalább is sokkal kisebb mértékben.

2012. dec. 2. 23:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen mert semmilyen káros anyagot nem tartalmaz a gőze.

De javaslom olvass utána a neten .Én megpróbáltam mindent hogy leszokjam 40-év cigizés után és nem ment !!!! sehogy.

2011 jan.ban Vásároltam e-cigit most lesz egy éve( NGP genesis nevűt )és nem hogy leszoktam a cigiről de már az E-cigire sincsen szükségem.KB.2011.04.-05.-hó óta. Pedig napi 2 doboz töltött cigit szívtam el azelőtt naponta.Ami érdekes úgy elhagytam a dohányzást hogy még elvonási tüneteim sincsenek.Amikor meg kísérlet képen rá gyújtottam rosszul lettem a cigarettától.Röviden ennyit.Csak javasolni tudom tapasztalatból.Na meg gondolj bele a havi cigid ára meg marad másra ,ami nem 2-forint.

Üdv.

2012. dec. 4. 09:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Mi az elektromos cigaretta?

itt is van róla leírás.De találsz még többet ha rákeresel.

[link]

Én nem használtam nikotinos alapanyagot csak simán anélkül és így is segített.

Jelzem semmilyen mellékhatást nem észleltem,csak hasznomra vált,és ami jó az embereknek miért ne akarnák azt tiltani vagy arról rosszat terjeszteni.Gondolj bele nekem minimum 30-ezer forintom marad meg havonta ennek a cigi adóját szorozd meg több ezerrel ha mások is ezt teszik,mennyi pénztől esik el az állam bácsi ???

De a döntés joga a te kezedben van .

Ezek csak az én tapasztalataim.

Üdv.

2012. dec. 4. 09:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon kodzonom a valaszt!
2012. dec. 4. 16:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Erre mondják, hogy tényleg kérdezd meg a kezelőorvosodat.

Viszont készülhetsz belőle, hogy meg tudd neki mutatni, mit is bocsát ki az e-cigi, mert nem biztos, hogy ő is belegondolt már a működésébe. Az előttem belinkelték a lényeget. Füst, por, kátrány nincs, a széndioxidról viszont nem tudok nyilatkozni. Biztos, hogy képződik, hiszen az e-cigi folyadékai (a PG és a VG alapúak is tartalmaznak szénatomokat, azok csak széndioxid formájában távozhatnak. De egy normál levegővételnél is azt lélegzel ki.

Én idén májusban vettem magamnak 30 év dohányzás után (napi másfél doboz cigi) egy e-cigi készletet. Előre olvastam róla, szóval nem a gagyi e-health és társai közül választottam, hanem egy EGO akksira szerelt integrált patronnal kezdtem, nikotinos folyadékkal. A készletben két komplett cigi van, amíg az egyik töltődik, a másikat lehet használni.

Nagyon vigyáztam, hogy minig fel legyen mind a kettő töltve, mikor hosszabb időre (1 napra) elmentem otthonról, vagy vittem a töltőt, a neten megnéztem, hogy hol lehet esetleg legközelebb beszerezni folyadékot, patront, ott ahova megyek, stb.. (Meg vittem megammal egy-két szál analóg cigit is...)

Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy nem viszem magammal a töltőt, később egy pár óra miatt még az e-cigit sem.

Rájöttem, hogy hígíthatom a folyadékot, a kisebb nikotintartalom is épp olyan jó.

7 hónap után ott tartok, hogy ha nincs nálam, hát istenem...

Lemerült az akksi? Majd feltöltöm...

És nem hiányzik az analóg se. Szóval én csak jól jártam, ajánlani tudom, de a betegséged miatt mindenképp kérdezd meg az orvost!

2012. dec. 4. 19:29
 5/6 anonim ***** válasza:
2012. dec. 5. 09:53
 6/6 anonim ***** válasza:

NGP genesis nézd meg ezt is.

Szétszedhető felújítható strapabíró és magyar.

[link]

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SW6x..

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-rh5..

2012. dec. 6. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!