Mi lehet erre a magyarázat?
19 éves vagyok,egy hónapja rendszeresen dohányzom,magánéleti problémák miatt. Papám 2 évvel ezelőtt súlyos tüdő,és májrákban halt meg.Ha holnap azt mondanám,leteszem a cigit,simán menne,nem vagyok nagy dohányos,naponta 5-6 szálat szívok el.Papám naponta 3 doboz cigit szívott el,és rendszeresen ivott. Én csak hétvégenként 3-4 üveg sört iszom meg. Viszont papám még élő testvérei közül van,amelyik 30 éve dohányzik,és ugyanúgy rendszeresen iszik,és élik világukat,semmi bajuk nincs..Ez emberfüggő,hogy kinek hogyan hatnak a káros dolgok a szervezetre,vagy akinek volt a családjában ilyen ember,az akkor hajlamosabb arra,hogy tüdő,májrákos lehessen ugye? Dédpapám is rendszeresen ivott,és cigarettázott,aztán elélt 90 évig,gond nélkül,persze az a másik család ágról,de akkor is. Ezzel nem nyugtatni akarom magam,de azért zavaró,hogy valakinek ilyen könnyen megy,papám pedig így végezte.. :S
Szóval egyrészt kiváncsi vagyok arra is,hogy esetleg az unokára ilyen családi ággal hogyan hat az alkohol,és cigaretta..
Ez egyéntől függ, attól is, hogy ki milyen géneket örökölt a szüleitől, illetve milyen tiszta levegőjű helyen él. Lehet, hogy nem lesz semmi bajod, viszont arra is nagy esélyed van, hogy egyszer csak véreset fogsz köpni és a tenyeredben látod a tüdőcafatkáidat. Ez elhanyagolt esetben van így. De ha időben, mondjuk 34 éves korodban kiderül, hogy tüdőrákod van és kiveszik a fél tüdődet akkor még jó pár évig életben maradsz. Viszont az már minőségileg nem olyan jó, mint eddig. A megmaradt tüdőnek sajnos az a tulajdonsága, hogy kitágul, mert van helye a mellkasban és előbb-utóbb eltolja a szívet és a nagy ereket.Itt is fuldoklás lesz a vége.
Azért ilyen halmozott előfordulásnál én nagyon félnék ettől.
A cigit le tudnám tenni holnap: ezt ma így gondolod amikor még van lehetőséged, mert csak holnap. A most leteszem az a jó, a cigi egyébként sem szerves részünk. Én még egyetlen újszülöttet sem láttam a bagóval a szájában megszületni.
Írtad, hogy családi problémák miatt kezdted el. Akkor most megszűntek azok a problémák, hogy elszívtál néhány doboz cigit? Ezt sem láttam még.
Ahogy olvaslak érzem, hogy egy okos , intelligens ember vagy és mintha igyekeznél átvágni magad. Mintha egy kis engedély kellene, hogy az estleges háttérben fennálló lelkiismeret furdalásod, hogy hátha nálam is lesz tüdőrák ha cigizek, és én cigizek nem más és akkor nekem lesz tüdőrákom nem másnak. Csak azt mondhatom, hogy most erre gyúrsz erre gyúrsz, hogy legyen.
Ja és a papád is valószínűleg az elején kevesebbel kezdte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!