12 évesen kezdtem el mert menőnek tartotam, de legfeljebb 3 hónapig dohányoztam és akkor sem minden nap, hanem csak a "haverokkal". Most 16 éves vagyok és azóta nem dohányzom, mert félek a ráktól és a mellékhatásoktól még attól is félek ha az osztálytársam aki dohányzik oda áll mellém.
Ettől a 2-3 hónaptól lehet rákom? És azért hagytam abba akkoriban mert elköltöztünk(ezt szerintem jól tetűk, bár azért költöztünk mert az apám máshol talált munkát.
Azóta sem beszéltem az ottani "barátaimmal"..
Lehet ebből a 3 hónapból valami egészségre ártalmas dolog?
Ennyitől nem, pár hónap alatt kitisztul a szervezeted, jó, hogy abbahagytad.
2012. okt. 25. 16:27
2/7 gábor1992 válasza:
Nagymértékben számít hogy örökletesen mennyire vagy hajlamos a rákra. CSaládban fordult elő ilyen? De 2-3 hónap cigizés lófütty. Ez a legkisebb hatásfokkal bíró faktor az életben ami rákos megbetegedést okazhat nálad. Összetett dologról van szó, persze ha 2-3 hónapig nap 5 dobozt fújtál ki az már ütősebb. Mamám több mint 50 évig szívta nem gyenge módon "mezítlábasan", egy szép nap letette, a ráknak halvány jelei sem mutatkoznak a 86 éves néninél. Röviden AZMIATT a 2-3 hónap miatt butaság lenne aggódni. Aggódj az élet egyéb cifraságai miatt! :D
2012. okt. 25. 16:27
3/7 anonim válasza:
Osztálytársam tüdőrákban halt meg, ő sose cigizett, csak a szülei állandóan. Bent a lakásban. Szóval bármi lehet, de már észrevetted volna, ha rákos vagy...
2012. okt. 25. 16:29
4/7 anonim válasza:
Figyelj ez olyan dolog,hogy aki soha nem dohányzott életében annak is lehet.
Aki meg dohányzott nem lett rákos.
Mindenesetre az esély megvan mindenkinél,de most a 3 hónap relatív.
Ezért is nem írom azt,hogy nem,nem lehetsz rákos,vagy az ellenkezőjét.
Így a 3 hónappal kicsi rá az esély,de soha nem lehet tudni.
2012. okt. 25. 16:29
5/7 anonim válasza:
Anorákod lehet,ha veszel az ósönben.Amúgy más nem hiszem.Ne dohányozz,értem?
2012. okt. 26. 15:17
6/7 anonim válasza:
elméletileg egy szál cigi is okozhat rákot, gyakorlatilag meg nagyon sok öregembert látsz aki már 30-40 éve dohányzik, mégsincs semmi problémája.
emberfüggő. szerintem nem lesz tőle semmi bajod:)
2012. okt. 26. 16:42
7/7 anonim válasza:
Nem ez olyan mintha 3 hónapig szmogos levegőt lélegeztél volna...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!