Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Igaz, hogy csak az lesz rákos...

Igaz, hogy csak az lesz rákos a cigarettától, akinek 'genetikailag' kódolva van a rák a szervezetében?

Figyelt kérdés
És ezt lehet valahogy vizsgálni?
2012. okt. 14. 11:39
 1/5 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ez nem igaz.
2012. okt. 14. 11:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Minden ember szervezetében nagyjából ugyanannyi degenerált sejt jön létre mindennap, a cigaretta mindössze az ez elleni, a szervezet részéről természetes védekező képességet a tumoros sejtek lebontását képes akadályozni. A tévhittel ellentétben a dohányzás nem okoz rákot mindössze az előbb leírt módon segíteni képes annak kialakulását. Remélem érted mi a különbség aközt hogy valami valamit közvetlenül okoz vagy elősegítheti.
2012. okt. 14. 12:03
 3/5 anonim ***** válasza:
66%
A rák pedig nincs genetikailag kódolva, léteznek ugyan arra hajlamosabb emberek és ez öröklődik is, de nem ettől függ, hogy kialakul -e valójában. A mai embert érő külső hatások közül egyébként a dohányzás az amely legkevésbé káros. Ennél lényegesen több megbetegedést okoznak az élelmiszeripar vegyszerekkel kezelt termékei, vagy a gyógyszeripar remekei, és a kipufogógázok.
2012. okt. 14. 12:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem igaz, mindenkinek van esélye a rákra, csak a cigaretta megnöveli az esélyt. Akinek nincs szerencséje, az rákos lesz, akinek van, annak akár száz évesen is lóghat cigaretta a szájából.
2012. okt. 14. 19:07
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyelj!

Amikor olyat láttam hogy egy 107 éves bácsitól kérdezték hogy mi tartja életben, ő meg azt mondta hogy a napi 3-4 feles, és a nikotin meg a kátrány, meg valaki eleve úgy születik hogy rákos, vagy úgy lesz rákos 40 évesen hogy soha nem cigizett meg mások cigi füstjét sem szívta, meg amikor találkoztam olyan 87 éves izmos emberrel aki 60 körülinek nézett ki, és cigizett 50 éve, meg én is cigizek 4 éve és napi 2-szer 3-szor futok 10 km-eket 40-45 percek körül, meg azt mondják hogy a belvárosban 1 napig szívni a levegőt kb. olyan mint 1 doboz cigi... és még néhány szál jót is tehet, mert az töményebb mint a levegőben van, és ezáltal a "levegővel" is könnyebben "megbirkózik" de én azt mondom hogy a cigi biztos nem egészséges, de nem biztos hogy olyan káros mint ahogy sokan hiszik, mert ha vannak akik már úgy születnek, elképzelhető hogy a rákban meghalt emberek ugyan úgy meghaltak volna rákban, csak néhány évvel később..... én senkit nem akarok buzdítani hogy cigizzen! Inkább foglalja le magát amivel csak tudja, mert az is tény hogy olyan esetek is vannak amikor valaki agyvérzést kapott 50 évesen, 20 évnyi cigizés után, utána letette és vígan kertészkedik 85 évesen is, de ez úgyis mindenkinek a saját döntése, meg hát egy olyan ember akinek gyerekei és unokái vannak, általában másképpen állnak a dolgokhoz, mint egy más valaki akinek semmi életkedve.....

23/f

2012. okt. 15. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!