Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Szerintetek? Ma próbáltam ki...

Szerintetek? Ma próbáltam ki elöször a cigit és félek. Annyi kérdésem van.

Figyelt kérdés

hány szál után lehet rászokni?milyenek az elvonási tünetek? éghet a cigitől a gyomrom?hány szál után és milyen bajaim lehetnek?ha csak néha cigizek attól is lehet bajom?

amúgy nem akartam elszívni ,de nagyon nehezen barátkozok és végre vannak barátaim és nem mertem nekik nemet mondani mert félek hogy utána egy barátom se lesz(elöször nemet mondtam amúgy csak még egyszer megkérdezték és akkor elfogadtam),erről mi a véleményetek?

2012. okt. 3. 20:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Egy valamit szeretnék neked mondani, de nem kötekedésből: anyám és apám is dohányzik, napi kb 2-3E Ft. Egyik sem dolgozik. Havi bevételünk cirka 150E Ft. Ki lehet számolni mennyi marad. Egyetemre járok, mivel nincs lehetőségem az órák sokszínű elrendezése miatt dolgoznom mellette, ezért valószínű, hogy azt is ott hagyni. Könyveket sem tudom megvenni. A szüleim bizonyítottan a cigitől betegek, persze hülye az orvos.

Kívánom neked szívből, hogy ne szokj rá, hiszen anélkül teljes életet élhetsz, de a cigivel nem. Nem jó az, hogy egy normális ember megfullad a szagodtól. Van normális társaság is, keresd meg azokat. Aki csak azért lenne jóba veled, mert dohányzol, az nem igaz barát.

Gondold át alaposan, és írj privátba, ha ez megtörtént!

2012. okt. 6. 20:54
 12/14 anonim válasza:
jézusom... hány éves vagy? :DDDD
2012. okt. 7. 13:48
 13/14 anonim válasza:
Ne kezd el egy szerűen majd nem fog máson járni az eszed csak a cigin.
2012. okt. 23. 10:14
 14/14 anonim válasza:
Szerintem nem kellett volna azt az egy szálat se, főleg olyankor nem, mikor mások befolyása miatt teszed. Csak azért, mert tartozni akarsz hozzájuk, nagyon nem kéne... Volt egy osztálytársam (anno jóban is voltunk), 10.-ben elkezdett cigizni meg inni, mert olyan szinten köcsög volt, hogy mi -a "normálisabb" - kiutáltuk. A cigi által hiába lettek "új barátai", azok csak azért álltak vele szóba, mert kiment cigizni, meg vett cigit, s szétosztotta... De ennek ellenére se bírták, csak megtűrték maguk mellett. Szerintem azt a társaságot hagyd, aki csak akkor beszél veled, s akkor keresi a társaságod, ha cigizel. Volt olyan osztálytársam is, aki kijárt velük, de egy szálat nem szívott el, mégsem utálták ki... Egyszerűen megmondta, hogy ő nem cigizik. Felnőtt emberek is megértik, nem szokták kérlelni azt embert, hogy ugyan már szívjál el egy szálat. Az az ő döntése, ha te nem akarsz, (meg ahogy írták drága is), akkor nem kérsz és ennyi. Ne hagyd, hogy befolyásoljanak. Ugyanúgy eltudsz beszélgetni velük bármiről, nem kell közben cigizned is. Ha meg el akarnának kezdeni rábeszélni, tereld el a témát, pl arra, hogy mikor kezdtek el cigizni, s le akarnak-e majd egyáltalán szokni, s akkor mindenki elkezdni mondani a saját történetét, s akkor már nem te vagy a téma :) remélem segítettem :)
2012. okt. 25. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!