Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A tubák (snuff) mennyire káros?

A tubák (snuff) mennyire káros?

Figyelt kérdés

Olvastam más kérdésekre adott választ is, de össze-vissza beszél mindenki. Magamnak szeretném végre nyugtázni, hogy ez a cucc mennyire káros.

Kérlek titeket cáfoljatok, vagy erősítsetek meg ezekben a dolgokban, illetve válaszoljátok meg kérdéseimet:

-Valóban okozhat rákot? ha igen milyet?

-milyen gyakorisággal kell szünetet tartani, hogy a nyálkahártya tudjon regenerálódni?

-mik az ekkora mennyiségben (heti max 5x kb 1-2cm-es csík/nap) szervezetbe juttatott nikotin hatásai (függőségen kívül)?

-lejuthat a "por" a tüdőbe? ha igen ott mit "csinál"? (mit roncsol, milyen hatásai vannak, stb.)

-okozhat-e allergiát vagy asztmát hosszú-/rövidtávon?

-valóban ez a "legegészségesebb" módja a nikotin szervezetbe juttatásának? (kíméljetek az olyanokkal, hogy "az a legegészségesebb, ha nem juttatsz a szervezetedbe..." válaszokkal!!!)

-van-e bármilyen hosszúzávú mellékhatása az orrnyálkahártya roncsolásán kívül? (a rövidtávúakkal -pl. hányinger, fejfájás, szédülés, stb.- tisztában vagyok)

Előre is nagyon köszönöm válaszaitokat, ha esetleg egy orvos, vagy hozzáértő személy(gyereke) is megtalálja ezt a kérdést, és válaszol rá, annak még jobban örülnék!

2012. júl. 10. 00:19
 1/4 anonim válasza:

Igen okozhat rákot nekem volt olyan dobozom amire rá volt írva.

Volt amikor haverjaimmal 1 dvd toknyi hosszút toltunk fel 1 orrba :D szerintem mind1 mennyit juttatsz be de csak annyit ami jól esik :)

A por lejuthat a tüdőbe de szerintem azt kiköhögöd vagy valami ilyesmi ...

Igen ez a legegészségesebb módja a nikotin bevitelnek :)

Remélem tudtam segíteni :D

2012. júl. 11. 07:07
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem jellemző, hogy a por a tüdőben okoz gondot, inkább a nyálkahártyánál.
2012. júl. 11. 15:45
 3/4 anonim válasza:

Haverom 3 éve tolja és semmi baja.Okosan kell csinálni nem úgy mint 1 állat , max 1,5-2 cm-et szabad szívni egy nap.

Én egy éve használom mert allergiás vagyok , és gyönyörűen kipucol.Én azt hallottam hogy ha napi 17 Grammot (!!) szívsz el x éven át kb 0.5 szörös az esély a rákra a cigihez képest. Egyébként a Gawith Apricotot ajánlom :)

2012. aug. 5. 20:10
 4/4 anonim válasza:
Ja és a legdurvább használat mellett is 2 darab 10 grammos dobozt szív el egy HÓNAP alatt :)
2012. aug. 5. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!