Az emberek többsége tudja, hogy milyen káros összetevői vannak a dohánynak?
Figyelt kérdés
Sokan szülő nem tudja, hogy ha ő dohányzik és amit kifúj füstöt az is káros a gyerekeire. Miért nem akarnak leszokni? ..én is néha apám cigifüstjét szívom -.-2009. júl. 8. 14:51
1/4 anonim válasza:
én pl nem tudopm pontosan, csak azt, hogy árt a füstje is. belémnevelték, hogy nem bagózunk. Tehát nem tudom pontosan miért is nem, de nem teszem.
2/4 anonim válasza:
Én úgy tudom nikotin és kátrány.. nem is szívom. Pont elég a por a légszennyezettség a tüdőmnek. Vkit még ez sem tart vissza hogy cigizzen. Én speciell nem tudom mi a jó benne. A párom cigizik, sokszor veszekszem vele miatta, nagyon utálom a füstöt télen-nyáron nyitva ablak ajtó. Nem akar leszokni egyáltalán, nem tudom rávenni.
3/4 A kérdező kommentje:
én sem dohányzom..azt tudom hogy van benne cián, kátrány alzén.. több ezer káros anyag.x) na meg egy szál cigi 34 perccel rövidíti meg az életet. ez szerintem nem annyira igaz mert akkor már sokan meghaltak volna..és látok 80 éves dohányosokat is az utcán.:)
2009. júl. 15. 14:19
4/4 anonim válasza:
Szia! Csak egy kis kiigazítás, az általad felsorolt összetevők nem a dohányban vannak, hanem a cigarettában! Alapvetően a dohány növényben nikotin van, ami méreg, de közel se lenne annyira veszélyes a szervezetre önmagában, mint a cigaretta, amibe rengeteg olyan anyagot tesznek bele pluszba, ami függőséget okoz, pont azért, hogy minél többet vegyünk belőle és minél hosszabb időn át! Régen lásd 19. század még fájdalomcsillapítónak használták a dohányt és a "cigit" sőt Angliában ebbe az időszakban a ygerekeknek kötelező volt tízóraiképpen a tanárra a szülők által becsomagolt dohányt elszívniuk, ugyanis egészségesnek tartották és az úgy még az is volt, de aztán a dohányipari cégek felismerték az üzleti lehetőséget a 20. század elején és ekkor tettek függőséget okozó, káros adalékokat a cigarettarudakba, amibe így kevesebb dohány kellett, de többet és tovább vásároltak belőle. Maximálisan tisztába vagyok tehát a dohány és a cigaretta káros összetevőivel, sőt dohányt termesztettünk éveken át. Ugyanakkor dohányzom, mert rászoktam és függő vagyok, amint elérkezik az állapot az agyamban, hogy na mostmár elég, abbahagyom... addig viszont nem küszködök leszokási próbálkozásokkal, emrt érzem, hogy egyelőre nincs meg az akaraterőm hozzá, de ismerem magam és tudom, hogy lesz akaraterőm nemsokárra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!