Szerintetek a dohányzás egy rossz szokás vagy (szenvedély) betegség?
Az előttem válaszolónak teljesen igaza van.
Amerikában készítettek kutatást a dohányzás hatásáról. Nagyon hasonlóan hat az agyra, mint a heroin és más kemény drogok. Saját hírvivő molekulánk helyére kapcsolódik az agyunkban lévő receptorokhoz.
Konkrétan függőséget okoz, és a leszokás elvonási tünetekkel jár.
A dohányipar lobbija sikeresen eltemettette az eredményeket.
(Leszoktam, ill. megútáltattam magammal.)
Ilyen alapon egy kokainfüggő is csak szenvedélybeteg?
A nikotin is egyfajta drog,csak éppen legális a használata.S mivel vagy 80százaléka az árának adó,ezért hívhatjuk a kormányt a dílernek.
Szerintem is mindkettő lehet. A nyolcadik válaszolónál pl. inkább rossz szokásnak tekinthető, hiszen napokig is kibírja, és fogadok nem kerülne erőfeszítésébe letenni. Sokan viszont eljutottak a szenvedélybetegség szintjére, független attól, hogy milyen hatásai vannak a nikotinnak, illetve hogy mennyi függőséget is okozó adalékot tesznek bele. A szerencsejáték is lehet függőség, a dohányzás mint mozdulatsor is. Vannak akik pl. ha csukott szemmel próbálnának elszívni egy szálat, utána úgy érzik, hogy nem is szívtak.
A lényeg, igyekezzen mindenki a rossz szokását nem hagyni elfajulni. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!