Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Befolyásolható a nikotin...

Befolyásolható a nikotin erősségének igénye?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem, hogy vannak erős és vannak gyengébb cigaretták, illetve vannak akiknek elég néhány szál és vannak akik naponta elszívnak 2 dobozt. Ha valaki csak heti kétszer-háromszor cigarettázik és akkor is csak néhány szálat szív el akkor ídőben megnőhet a nikotin igénye és egyre több kellesz majd ? Valamint lehet ezt befolyásolni valahogyan, esetleg egy adott mennyiség alatt fogyasztani úgy, hogy ídővel ne kelljen egyre többet szívni ?
2012. febr. 25. 10:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Aki elszív naponta két dobozzal az is csak néhány szállal kezdte!
2012. febr. 25. 10:16
 2/12 A kérdező kommentje:
pont ezért kérdem! mert vannak akik képesek néhány szálnál maradni és már évek óta dohányoznak. erre volnék kíváncsi,hogy ők hogyan csinálják
2012. febr. 25. 10:47
 3/12 anonim ***** válasza:
Na ez rejtély ugyan is én is pár szállal kezdtem most+ 3 doboznál tartok de leakarok szokni a feleségem viszont kibírja a reggeli és déli kávéjához 1-1 száll cigarettát, hogy, hogy csinálja nem tudom és ő sem mikor kérdeztem azt mondta nem kívánja mondom akkor miért nem teszed le azt mondta a kávéhoz viszont jólesik.
2012. febr. 25. 11:37
 4/12 anonim ***** válasza:
én olyan 3éve dohányzom és egy héten 4-5 nap, és 2 maximum 3-at szívok. És bevallom hogy nagyon sokszor kívánom, nézem a tv-t és rohadtul rágyújtanék, de van akaraterőm ugyanis emgrogadtam hogy 3-nál de inkabb 2-nel nem szívok naponta tobbet. lehet hogy ez a nagy titok, nemtudom... és mostmár lassan megszoktam azt az érzést amikor kívánom, de nem gyújtok rá,és így kialakulóban van hogy megelégedjen a szervezetem 2 szállal :)))
2012. febr. 25. 11:46
 5/12 anonim ***** válasza:
a feleséged naponta cigarettázik ?
2012. febr. 25. 11:46
 6/12 anonim ***** válasza:
Az előbbi 11:37-nek ment. :)
2012. febr. 25. 11:47
 7/12 anonim ***** válasza:
*megfogadtam
2012. febr. 25. 11:47
 8/12 anonim ***** válasza:

Az előbbi 11:37-nek ment. :)

Nem csak napi 1-2 szálat vagy ha esetleg buliba vagyunk akkor gyújt rá.

2012. febr. 25. 12:09
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

8-10 éve dohányzom rendszeresen.

Először is kevés embernek okoz a nikotin függőséget kis mértékben az napi 1 doboz vagy az felett van már!!

Amikor a szervezet leáll a hormonok termelésével amik nyugtatják az idegrendszert. (mivel a cigivel beviszi minden nap) ezért kénytelen cigihez nyúlni folyamatosan.

Amíg nem tartasz itt addig nem beszélünk nikotin függőségről!!!!!

Csupán arról, hogy jól esik adott pillanatban az az 5 perc amíg nyugodtan elszívod a cigarettádat. és erre segitt rá a nikotin ami +nyugtat még ezen az érzésen felül.

1 éve volt olyan hogy utazás miatt 2,5 hétig nem gyújtottam rá egyáltalán. és mikor hazajöttem nem hiányzott de a kávét nem lehet cigi nélkül inni! és újra rágyújtottam pedig nem kívántam! Sőt még rosszul is lettem tőle!

Szóval a lényeg h idővel úgyis rászoksz mivel azt hiszed segít lenyugodni, Így ha ideges leszel akkor is az lesz az első mondatod, h na húzzunk ki rágyújtani, holott 5 perc után magadtól is lenyugodnál de addigra már szívod azt a szart és azt hiszi az elméd h ez lenyugtat így rászoksz szépen. a mozdulatra h cigizel. és unalmadban is rágyújtasz.

Ez megy pár évig aztán egyre többször nyúlsz hozzá, majd szépen jön a nikotin függőség. előbb említett!

ezért szigoritják a dohányzást, hisz kezdetben kell elfojtani különben már nagyon nehéz.

Azonban ha vagy anyira érett, és tudod h nem nyugtat és nem vagy nikotin függő akkor sikerülhet kordában tartani a menyiséget. Nekem ez 8-10 év után is megy még ha nem lehet rágyújtani akkor sincs semmi bajom napokig. Illetve meg tudok álni pár szálból is naponta.

De én szeretek cigizni!! a reggeli kávé mellé valahogy úgy teljes. Semmi másért nem dohányzom.

Üdv. Dr. Horváth

2012. febr. 25. 14:41
 10/12 anonim ***** válasza:

.ossyyyyyyyyyy+

.ydddhhhhhhhdddh.

`yddh-```````oddh.

`yddh- `oddh.

`sddh: `.oddh.

sddh: `...yddh`

oddd/ `...+ddd:

+ddd/ ...-hdds

+ddd+ .../ddd/

/dddo `.../ddd:

/hddo `.../ddd:

:hdds` `.../ddd:

-hdds` `.../ddd:

-hddy` ..../ddd:

.hddy. `..../dddo:::::::::::::-.

-yddh. ````:ddddddddddddddddddhs/-`

-ossssssssssssssssssssssssso- `-ohddy. `:///////////////+shddhyo-

yddddddddddddddddddddddddddds `-/yhddy/` `.:odddo

yddhssssssssssssssssssssshddy``.-/oyhddhs:` `hdds

yddhooooooooooooooooooooohddhyyhdddhyo:. hdds

yddhooooooooooooooooooooohddhyyso+:.` hdds

yddhssssssssssssssssssssshddy`` hdds

yddhssssssssssssssssssssshdds hdds

yddhssssssssssssssssssssshddy hdds

yddhssssssssssssssssssssshddy `hdds

yddhssssssssssssssssssssshddy `.hdds

yddhssssssssssssssssssssshddy ``..hdds

yddhssssssssssssssssssssshddh...............``` ``....hdds

yddhssssssssssssssssssssshddh..................`` ``......hdds

yddhssssssssssssssssssssshddh.....................````````````````````````````........hdds

yddhssssssssssssssssssssshdddsyyyyyyyyyyyyys/......................................./sdddo

yddhssssssssssssssssssssshdddhhhhhhhhhhhhhhddh+-................................../ydddy/`

yddhyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyydddy.````````````-ohddds/.............................-+hddhs:

yddddddddddddddddddddddddddds `/yhddhsooooooooooooooooooooooooooshddho-

-ossssssssssssssssssssssssso- -ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh+.

`.----------------------------.`

2012. febr. 25. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!