Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Cigi letétele. Ötletek?

Cigi letétele. Ötletek?

Figyelt kérdés
Lassan 8 éve dohányzom. Mindenki azt mondja, akaraterő kérdése, de hiába, én nem tudom csak úgy letenni. Próbáltam, fél napnál többet nem bírtam. De tudom,hogy az egészségemnek árt, anyagilag már nem bírom.Van valakinek ötlete?
2012. febr. 19. 22:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Az én párom 6 évig dohányzott, amikor a cigi ára és az én hatásomra úgy döntött, hogy leteszi. Egy-egy hétvégére mindig kibírta csak azért, mert én nem szerettem ha cigi szaga van, ezért mellettem nem szívott. Ettől aztán én annyit szekáltam, hogy ha pár napig kibírja, akkor végleg is kibírná, hogy letette. Tényleg fejben dől el. Én tanácsoltam neki, hogy szoktassa le magát fokozatosan, de ő azt mondta, neki úgy nem menne, inkább egyik napról a másikra nem szívott többet.

Neked kell ráérezned, hogy hogy a jobb. Ha neked az jön be jobban, akkor csökkentsd mondjuk hétről hétre a napi adagokat, míg végül elfogy. Valami pótcselekvést is találhatsz, más ismerősöm pl mindig vad rágózásba kezdett, amikor eszébe jutott a cigi. Eleinte ez sem volt olcsó, annyi rágót elfogyasztott, de hosszútávon megérte. :) Azt mondta őt maga a mozdulat/cselekvés hiánya zavarta iszonyatosan, ettől volt frusztrált, ezt próbálta pótolni a rágózással, ami eleinte nagyon nehezen ment, de akaraterő kérdése. :) Sőt emlékszem az egyetemen olyan is volt még nála, hogy kiment szünetben a szokásos dohányzó helyére és ott kezdett rágózni, csak hogy legalább a hely megmaradjon. Arról is le kellett szoknia...

2012. febr. 19. 22:49
 12/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Köszönöm az élménybeszámolót, nagyon tanulságos volt.Én is baromi félek tőle,hogy egyszer komoly gondot fog okozni a cigi.Ez a legfőbb oka,hogy szeretném letenni.
2012. febr. 19. 22:51
 13/21 anonim ***** válasza:
Látod látod ezért nem szabadott volna megengedni a gyerekeidnek a bagózást, és aki bagózik azt meg leszoktatni, akár tapasszal, akár orvosi segítséggel, bárhogy, a lényeg hogy megoldható
2012. febr. 19. 23:05
 14/21 anonim ***** válasza:
Soha nem dohányoztam, így nem tudom, mennyire hasznos: elektromos cigi nem segítene a leszokásban?
2012. febr. 19. 23:09
 15/21 A kérdező kommentje:
Nem próbáltam, de ugyanaz a mozdulat, tehát nem igazán tudom hogy segítene leszoktatni...Mert biztos nem csak a nikotin, a mozdulat hiánya is nehéz.
2012. febr. 19. 23:11
 16/21 anonim ***** válasza:
25 év dohányzás után egyik reggel nem gyújtottam rá.Azóta se,ennek 7 éve.Szerintem csak így lehet.Persze,kell egy olyan motiváció, amit "cserébe" kapsz.Szerintem elég csere pld. az is,hogy valószínűleg nem vágják le a lábadat érszűkület miatt. Ha azt hiszed, nem elég kézzelfogható,nézz körül egy kórházban: ijesztően sok az amputált, középkorú ember, aki még a tolószékben, friss kötéssel a lábán is dohányzik.Mert a hülyeség határtalan!!
2012. febr. 19. 23:30
 17/21 anonim ***** válasza:
Én 5 éve dohányzok,napi 1 doboz elment.1 hónapja próbálom letenni,de eddig csak annyit értem el vele,hogy fél dobozra lecsökkentettem.Az a baj a cigivel,hogy megnyugtató,ha valami hatással van rám nagyon,akkor mindig kimegyek és elszívok egy cigit,de régebben volt,hogy annyit szívtam,hogy már nem is esett jól,ezért a fél dobozra csökkentés ment.Úgy érzem,ha letenném,valami hiányozna az életemből.Én az elektromos cigire gondoltam,hogy veszek,az talán segít.Észrevettem,hogyha valamivel lefoglalom magam,morzsolgatom a havat a kezemben,vagy nem tudom,akkor már nem is kell annyira rágyújtani.
2012. febr. 19. 23:33
 18/21 anonim ***** válasza:

Azokkal értek egyet, akik szerint fejben kell elkezdeni a leszokást.

Találni kell egy nagyon nyomós okot, amiért érdemes, és ami erőt ad. Pl. mert szeretnél 20 év múlva ott lenni a lányod esküvőjén.

A csodaszerekben nem hiszek, csak az erős elhatározásban.

Én 20 év cigi után szoktam le saját elhatározásomból.

2012. febr. 19. 23:34
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azt hiszem marad a fejben eldől dolog. Csak nagyon nehéz :( De látom,másnak is sikerült,ez azért bíztató :)
2012. febr. 20. 00:23
 20/21 anonim ***** válasza:

Figyelj

Sok mindenkinek igaza van, hogy fejben dől el, és ez így is van, de a hozzáálláson sokat lehet változtatni. Én is sokat kinlódtam, próbáltam ilyeneket, hogy egyre kevesebbet stbstb, azt is hogy akaraterő, és kb nekem is fél nap volt az, hogy megőrültem. ez mind csak azon múlik, hogy te hogy állsz hozzá. Ha úgy érzed, hogy meg vagy fosztva a cigitől, akkor nem is fogod bírni sokáig. Ha viszont úgy érzed, hogy megszabadultál a szar cigitől, akkor gyerekjáték a leszokás:D

Ilyen, és ehhez hasonló tippeket tartalmaz egy könyv, amivel már több tíz-százezren szoktak le szerte a világon. Én napi egy dobozról 0ára hagytam abba. És semmi hipnózis nincs benne, semmi extra, egyszerűen csak segít a gondolkodást helyre tenni a cigit illetően.

Nekem ez megvan hangoskönyvben, ha gondolod, szólj, és átküldöm. Veszteni valód nincs vele, mivel amíg be nem fejezted a könyvet, addig dohányozhatsz, pár óra alatt végighallgatod, közben annyi cigit szívsz amennyit akarsz, és a végén kell egy utolsót elszívni. Nekem is az utolsó cigi óta eszembe sem jutott volna rágyújtani.

Nagyon hasznos könyv, 10ből 9emberre nagyon jó hatással van, de ha tegyük fel téged sem fogna meg annyira, nincs vele semmi vesztenivalód:) Írj nyugodtan, ha átküldjem!

2012. febr. 20. 09:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!