Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Passzív dohányzástól lehet...

Passzív dohányzástól lehet tüdőrákot kapni?

Figyelt kérdés
Folyamatosan, a nap szinte minden napjában ki vagyok téve a cigifüstnek, rendszeresen a képembe füstölnek, sajnos szívom rendesen. Lehetek én tüdőrákos? Azt hallottam a passzív dohányosok rosszabb helyzetben vannak.
2009. máj. 27. 16:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudom, hogy hol hallottad, de nagyon jó volt az informátor! Igen, sokkal károsabb azokra az emberekre, akik nem cigiznek, hanem a cigifüstöt szívják be! :(
2009. máj. 27. 16:14
 2/14 anonim ***** válasza:
96%
Sajnos én már hallottam nem egy olyanról is, aki életében nem szívott el egy szál cigit, mégis tüdőrákban halt meg!
2009. máj. 27. 16:15
 3/14 anonim ***** válasza:
86%

Jól hallottad,sajnos.:S

én pl. nem cigizek/cigiztem,csak szagolom...papám,szomszéd is állandóan a lépcsőházban cigizik,oszt.társak...

2009. máj. 27. 16:24
 4/14 A kérdező kommentje:
20 éve folyamatosan szívom a füstöt éjjel-nappal, a családban alapba is nagy a hajlam a rákra, a tüdőrákra is. Szóval nem alaptalan a félelmem?
2009. máj. 27. 16:27
 5/14 anonim ***** válasza:
69%
Igen,ha hajlamod van rá, elősegítheti. Az túlzás,hogy elkaphatod tőle. Maximum növeli a rizikót. Tudod, én hiszek abban,hogy pozitívan kell hozzáállni a dologhoz, nem szabad bebeszélni,hogy most rákos leszek a cigifüsttől, mert be lehet vonzani a bajt a negatív gondolatokkal. Én dohányzom, de biztos vagyok benne,hogy nem leszek rákos, nem abban fogok meghalni. Szerintem így kell hozzáállni, és nem aggódni. Egyébként rákkeltő a cola, a chips, a sültkrumpli, mekis kaja, és még sorolhatnám..ennyi erővel bármitől el lehet kapni. Genetika és felfogás kérdése is. Persze ez nem azt jelenti, hogy a cigi nem káros, de nem feltétel a tüdőrákhoz.
2009. máj. 27. 16:49
 6/14 anonim ***** válasza:
80%
Azért azt szögezzük már le,hogy a dohányzás közvetlenül nem okoz tüdőrákot,viszont hajlamosít rá.Igy a passziv dohányzás is,de azt kizártnak tartom,hogy károsabb lenne mint az aktiv,márt csak azért is ,mert aki szivja az eszméletlen forró füstöt lélegez be,igaz,hogy ő legalább szűrőn keresztül.
2009. máj. 27. 22:00
 7/14 anonim ***** válasza:
70%

50%-os a válaszom? :O

Ok, akkor írom azt,hogy a passzív dohányzás rákot okoz! Tessék, így már biztos jó lesz!

2009. máj. 28. 07:29
 8/14 A kérdező kommentje:

Szögezzük le én senkit nem pontozok le, arról nem tehetek, hog yilyen hülye a rendszer, hogy bárki más is zavazhat. Kérdeztem, válaszoltatok, mindenkinek köszönöm.

A passzív pont azért károsabb, mert semmi nincs ami szűri, csak kapod rendesen.

azt gondoltam, hogy csak úgy nem nagy az esély, de írtam, hogy a családban nagy a hajlam a tüdőrákra.

Azért köszi mindenkinek.

2009. máj. 28. 09:26
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen lehet.
2009. máj. 28. 13:37
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy lehet. A cigis dobozokra azóta írják rá, hogy a dohányzás halált okozhat, mióta valaki rákos lett a dohányzás miatt és beperelte a Marlborot.
2009. máj. 31. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!