Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért van az, hogy ha itthon...

Miért van az, hogy ha itthon vagyok, egyáltalán nem dohányzom? Ha dolgozom, várok a buszra, valahol máshol vagyok, akkor pedig mindig van rá késztetésem. Valaki dohányzik még így?

Figyelt kérdés
6 éve dohányzom így, és ha itthon vagyok, akár egy hétig rá se gyújtok. Ebből a szempontból szerintem nem vagyok függő, amit szintén nem értek,6 év alatt hogy nem alakult ki. Itthon még rosszul is esik, el is oltom.
2012. jan. 16. 11:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
érdekes
2012. jan. 16. 11:53
 2/11 anonim ***** válasza:
mert pl otthon nem ér annyi feszültség, lehet otthon mád nem dohányzik míg a buszmegállóban látsz mást is, és megkívánod
2012. jan. 16. 11:56
 3/11 anonim válasza:
0%
Csak menőségből cigizel!!Nem tűnt fel ,hogy csak akkor cigizel,ha látnak mások??????????????!!!!!!!!!!!!!!
2012. jan. 16. 12:10
 4/11 anonim ***** válasza:
ha bármikor megjön rá a késztetésed, akkor függő vagy, nincs kifogás. vagy keveset vagy otthon, vagy tényleg csak azért csinálod, hogy mások lássanak :D
2012. jan. 16. 12:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Semmi köze a menőzéshez.
2012. jan. 16. 12:33
 6/11 A kérdező kommentje:

[link]

Pont most találtam ezt a cikket, ez a lány is biztos csak "menőzik". ;)

2012. jan. 16. 12:37
 7/11 anonim ***** válasza:

Esetleg ha a lakásban kijelölt dohányzó hely van, akkor talán nem fontos annyira a cigi számodra,hogy félbehagyd amit épp csinálsz. A munkahelyen pedig a munkatársaid is cigiznek, így jobban esik velük rágyújtani, meg persze így ha olyan helyen dolgozol, egy kis szünetet is tudsz tartani amíg elszívod. A megállóban pedig szimplán pótcselekvés.

Egyébként én pár éve pont hogy ellenkezőleg vagyok a cigarettázással. Itthon jól esik, viszont ha elmegyek valahova, nem gyújtok rá. Nem is viszek már magammal cigit.Itthon jól esik kiülni az erkélyre a férjemmel egy cigire, és beszélgetni közben, de utcán nem gyújtok rá. Mondjuk egy nő esetében csúnya is szerintem ha megy az utcán, és cigizik. Na, mondjuk így télen nem annyira jól eső dolog az erkélyen cigizgetni és beszélgetni, de ilyenkor meg inkább csak kávé mellé gyújtok rá. Plusz két-három szál.

Tehát már megdőlt amit a többiek írtak, hogy csak azért cigizel, hogy mások lássák.

2012. jan. 16. 12:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Hülyék vagytok. Ha "vár" a buszra. Cigizik, hogy az idő "gyorsabbnak" teljen, "gyorsabban" múljon. Ilyen egyszerű.
2012. jan. 16. 14:12
 9/11 anonim ***** válasza:
te vagy a hülye.
2012. jan. 16. 14:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Megkell figyeld, hogy mi a kiváltó tényező.

Minden emberre más szabályok vonatkoznak dohányzásra való késztetés szempontjából, mivel ami kiváltó inger nálam az nem biztos, hogy kiváltó inger nálad is.

Én például megfigyeltem magamnál, hogy szabadságon/ vakációban egyáltalán nem kívánom a cigarettázást, van olyan viszont aki szinte egész nap nem melózik és mégis cigarettázik. Mi a következtetés ? Az, hogy nyilván ő más ok miatt cigarettázik, mint én, ugyanis ő pont olyan körülmények között dohányzik amilyenek között én nem tenném. Ez bizonyítja azt, hogy minden körülmény különböző emberekre különbözően hat.

Aki dohányzik nem gondolkozik feltétlenül minden rágyújtás előtt, hogy az adott pillanatban éppen miért is gyújt rá ( és ez érthető is ), azonban ha választ akarsz kapni miért gyújtasz rá kint, bent pedig nem, akkor elkell gondolkoznod, hogy pontosan mi az aminek hatására hirtelen elővennéd a cigarettát. Talán amikor otthon vagy eszedbe jut valaki aki veled lakott és az nem szerette ha dohányzol vagy otthon akad más pótcselekvés is, esetleg kint csak azért cigarettázol, mert elakarod nyomni a feszültséget ami ugyancsak bizonyos dolog miatt alakul ki ? Erre neked kell rájönnöd.

A dohányzásnak mindig van kiváltó oka és ha az ember keresi akkor rájön, hogy mi is az.

2012. jan. 16. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!