Mi a különbség a szivar, és a szivarka közt?
Illetve még lenne pár kérdésem!
1: Melyik a jobb?
2: Károsabb-e bármelyik,mint a cigi?
3: Ha egy héten egyet elszívok,akkor az mennyire káros?(mindkét esetbe írjátok le a választ!(szivar/szivarka)
4: Milyen márkát ajánlanátok kezdésnek,1000 forint körül?
5: Van olyan is,amiben több darab van?
6: Ha igen,durván mennyibe kerül,egy jobb minőségű/márkájú?
Előre is köszönöm!
a szivar vastag, a szivarka kb cigi vastagságú
károsabb mert nincs rajta szűrő de mivel a szivart nem tüdőzzük le így nem gáz
ha egyet elszívsz semmi bajod nem lesz
márkát sajnos nem tudok de kb 300-ftól határ a csillagos ég
van olyan amiben több van
800ftért már kapsz "normálisat"
1.Ízléstől függ
2.A szivar károsabb ,mert nincs benne szűrő, a szivarkában VAN!!
3.Szivarka:Mintha heti 2 cigit szívnál
Szivar:Jóval károsabb
4.Szivar: Cohiba
Szivarka:Szofi vagy sláger
5.Igen, a szivart szokták fémdobozban is árulni,ugye ebbe több van és darabonként is.A szivarka meg egyértelműen 19-20 szálas
6.Cohibából van egy válogatott dohányokból hajtott szivar ez 3db-os kiszerelésben : 70$ (kb 15.400 Ft)
Szerintem a rendes minőségű szivarka 800-1000 Ft körüli kategória(nem Sophiane!), ezekből szerintem a legjobbak:
1. Meharis Sweet Orient (esetleg Brazil) 995 Ft > kedvencem
2. Henri Wintermans Cafe Crema Aroma (enyhén édeskés, de egyáltalán nem tolakodó az íze) 1100 Ft
3. Panter Aroma (olyasmi mint a Sweet Orinet, csak ízre picit gyengébb)) 850 FT
4. Dannemann Moods Original de ebből csak 5 db-osról tudok 560 Ft-ért (fűszeres íze van)
(illetve állítólag az Al Capone Sweets is elég jó, az pont 1000 Ft, ez édeskés konyakos ízű)
1. Idő és pénztárca függvénye, egy rendes szivar már kézzel készült, a szivarkák gépiek. Illetve a kubai szivarokra pl. jellemző egy ilyen földes íz, amit kezdőként nem fogsz túlzottan értékelni :) Szivarkákat szokták ízesíteni, RENDES szivart NEM.
2. Ha nem tüdőzöd le, ugye a tüdőd nincs veszélyben, Viszont gége és szájrák kockázata nagyobb.
3. Fogalmam nincs, nyilván inkább árt mint használ mindkettő. Elvileg egy szivar nikotintartalma kb. 1 doboz ciginek felel meg.
4. előző válaszom
5. igen, amiket felsoroltam, szinte mind 10 darabosak
6. Szivarkát önmagában nem lehet kapni, csak 5-10-20 db-os csomagolásban. 10 db 1000 Ft környékén szerintem már elég jó minőségű (európai) terméket lehet kapni. Kubaiban 10 db Cohiba szivarka 2900 Ft-nál kezdődik, akkor szerintem már inkább egy szivar jobban megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!