A cigi csak azoknak káros akik hajlamosak rá, és nagyon ritka cigizéstől nem is lehet bajunk?
1. A cigi azoknak káros akik hajlamosak rá szóval akinek a családjában senki sem volt rákos (mint pl enyémben) akkor nem is hajlmos rá?
2.Ha ugy cigizek hogy néha rámjön veszek egy dobozzal elszívom 1 hónap alatt (nemsi 1 nap mint a dohányosok) és utánna nem is veszek egy darabig az nem olyan káros nem?
Mármint a városban élő biciklisek még károsabb ha városban bicikliznek azt olvastam szval 1-2 doboz cigi évente az télleg nem sok, valaki egy nap szív el annyit!
Ezekről válaszok, vélemények, egyéb hozzáfűznivalók?
Felpontozok mindenkit aki nem f@sságot ír! :D
1. Dehogynem. Súlyos élettani hatásai vannak, akár hajlamos vagy rá, akár nem. Persze a hajlam többszörözi a kockázatot.
2. Évi 1-2 doboz szerintem elhanyagolható mennyiség, de semmiképpen sem egészséges. A városban biciklizés sem az.
Felpontozhatsz, ha akarsz, de bevallom, nem ezért szoktam ide írogatni.
Ha ilyen ritkán dohányzol, attól nem igazán lehet bajod, de az a legjobb ha egyáltalán nem gyújtasz rá.
Hogy mire vagy hajlamos, azt te így nem tudhatod, lehet, hogy a felmenők között nem volt senki rákos, de te attól anyai és apai ágon örökölhettél olyan géneket, amik hajlamosabbá tesznek.
Amúgy az életmód sokkal nagyobb részben felelős a rák kialakulásáért, mint az öröklött genetikai tényezők, néhány ritka esettől eltekintve. Ha jobban érdekel a téma olvasd el John Robbins: Százévesen egészségben c.könyvét.
nyilván mindenhogy káros füstöt szívni, de az igaz, hogy nem mindenki lesz rákos vagy copd-s tőle, ahhoz már kell a hajlam.
van 100 éves nagymama, aki 85 éve dohányzik, és van 40 éves halott, aki csak 10-20 évig szívta. nem vagyunk egyformák.
még ha más cigifüstjét szivod is, az is káros.
(egy láncdohányos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!