A nikotinfüggők felett miért huny szemet a társadalom?
Ha valaki drogozik, akkor egyértelmű, hogy elitélik. ("hülye drogos") Ha alkoholista, azt is megvetik. ("szikkadt alkoholista"), ha füvezik akkor is sokan elitélik ("hülye drogos").
De ha valaki napi két dobozzal szív, arra a közvetlen hozzátartozókon kívül senki sem tekint úgy, hogy "hülye nikotinzabáló"!
Miért van ez így! van olyan káros a bagózás, mint a többi említett szenvedély.
Többször csípte a szememe az intenzív bagófüst (csak a haverokat nem akartam otthagyni), és többször féltem, hogy rámhullik a parázs a táncparketten, mint ahányszor részeg embertől féltem.
A részegeket kidobják a kocsmából, a masszív dohányosokat nem.
Miért, pia nélkül nem lehet bulizni?
Amúgy most önellentmondásba keveredtél, mert szerinted a piásokat kevésbé tolerálják, mint a dohányosokat, mégis a dohányosok lesznek kitiltva a szórakozóhelyekről.
Amúgy én például dohányzom, de nem iszom buli közben, simán elmennék úgy, hogy nem lehet alkoholt fogyasztani. A másik, hogy olyan helyre, ahol talpig áll a füst, nem megyek, mert zavar. Vannak kulturáltabb helyek is.
A másik amúgy, hogy engem speciel ért már attrocitás részegtől, méghozzá a saját anyámtól, aki késsel támadt rám, mert nem tetszett neki, amit mondtam. Koncerten meg egy ismeretlentől, akinél kés ugyan nem volt, de nem sokon múlott, hogy nem ő vette el a szüzességem. Ezeket soha életemben nem fogom elfelejteni, mindkettő borzalmas emlék volt. És mindkettő a baromi legális alkohol miatt. Egyszerűen nem igaz, hogy a dohányzás károsabb az alkoholnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!