13 vagyok és cigizek 2 éve és ténleg megálit a növekedésben?
Bírom amikor arra hipnotizáljátok a gyerekeket, hogy mit tegyenek és mit ne, de nem magyarázzátok meg hogy mit miért ne csináljon vagy mit miért csináljon.
én 21 vagyok, elvileg 24 éves koromig még fejlődik a testem. 2 év után abbahagytam a dohányzást. ja és leszarom hogy 3 évig már növekedek-e vagy sem. ha nem, legalább nem kell félévente új cipőt, ruhákat vennem. lol
Kedves kérdező bár nagyon tudományos nem tudok lenni, de azért némi hitelesebb infót tudok adni, de kérlek olvass utána magad is. Nem kell elhinni semmit amit az emberek ide írnak, de megfontolásra érdemes.
Azért állít meg a növekedésben legfőképpen mert érszűkületet okoz. Az érszűkület kevesebb oxigént és táplálékot jelent a szervezetednek. részben ezért is fogyhatnak tőle az emberek, és mert a nikotin felgyorsítja az anyagcserét. Ettől függetlenül nem ajánlom mint fogyókúrás eszközt.
biztosan hallottál már a híradóból szénmonoxid mérgezésekről. A szénmonoxid akkor keletkezik, ha nincs tökéletes égés. Fa/szén/olaj tüzelésű kemencéknél és a boros pincékben az erjedési folyamatoknál szokott előfordulni, hogy nincs elég oxigén hozzá így széndioxid helyett szénmonoxid lesz (kettő helyett egy oxigénnel) Ami nagyon veszélyes, mert a vörösvértestecskékhez ragad egészen addig míg azok el nem bomlanak.
A cigiből is szívsz be ilyet, igaz nagyon kicsi mennyiséget, ez inkább az éveken át tartó roncsoló hatású szokásban mutatkozik meg a hátránya. Széndioxidod is lélegzel be vele, de azt ki is lélegzed, viszont ez is a tiszta oxigéntől veszi el a helyet.
A hivatalos vélemény szerint a nikotinnak nincs olyan mennyisége ami ne lenne ártalmas. Erős függőséget okozhat, egyes tanulmányok szerint erősebbet mint a kokain. (bár ez nem azt jelenti hogy veszélyesebb is, társadalmi elterjedtsége miatt több gondot okoz). A színe kiül az ujjadra, sárgítja a nyelvedet is olyan mintha mindig piszkosak lennének, a fogaid is. elnyomja az ízeket a szagokat valahol azt olvastam a színeket is. csúnya látvány az erős dohányos.
A kátrány rá ül a tüdődre. Az alveolusok, léghólyagocskák a tüdődben megtelnek vele, mint idegen anyag elindítja az immun folyamatokat, és a falósejtek bekebelezik, feloldják, amit kikell köhögni. Te ezt undorító barna nyákként látod majd viszont, kb 10 év is elég hozzá, hallgatni is elég szőrnyű. Lehet hogy ez távolinak tűnik, de 23 évesen még igen fiatalnak érzed majd magad hozzá.
de ne higyjél nekem kérlek olvass utána
mondjuk itt:
mindent össze véve nagyon ártalmas szokás. Inkább gyűjtsd a kis zsebpénzedet hogy biciklit vagy görkorit vegyél. nagyon divatos most a kangoo, az úgy néz ki mint a görkori csak kerekek helyett rugója van és nagyon mulatságos, sajnos az ára is sok, kb 50 nél kezdődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!