Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A dohányzás tényleg megállít...

A dohányzás tényleg megállít a növekedésben?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok, 1 éve mindennap napi 1 dobozzal szívok. Ha most leállnék, még nőhetnék? Vagy már nem fogok nőni? Sok lány csak 15 éves koráig nő.
2011. aug. 24. 11:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Egyéni alkat kérdése, de mivel a cigi súlyos lerakódásokat hagy a szervezetbe, nikotin az méregnek számít, a kátrány a tüdőben meg az oxigén ellátást akadályozza ezért jó eséllyel a növekedésben is hátráltathat. Nem mindenkit.

De látom valaki 16 évesen már nagyon okos :-)

2011. aug. 24. 23:58
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem meg addig rakjátok le azt a szart, amíg tönkre nem tesz titeket.

Tíz évig voltam aktív dohányos, tudom mit beszélek. Száz méter futás a vége felé már elég komoly megerőltetés volt, tönkrementek a fogaim, magas volt a vérnyomásom, soha nem volt spórolt pénzem mert mind erre a szarra ment el.

Tudom, hogy a csapból is ez folyik, de tényleg gondolkodjatok már el, hogy kell ez nektek, vagy inkább a normális élet...

2011. aug. 25. 00:07
 13/16 anonim válasza:
ha cigizel fiatalon akkor meg fogsz csüntülni és egy nyomi leszel
2011. aug. 25. 01:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm a lekezelő hozzászólást, csak arra mertem alapozni, ha megengeded, hogy 16 éves kora után már nem sokat nő az ember. De nyilván alkatfüggő: aki 150 centi 13 évesen, vagy szerencsétlenek a génjei, azt hátráltathatja a növekedésben.
2011. aug. 25. 01:48
 15/16 anonim ***** válasza:

Az nem a szerencsétlen gén hibája hogy a cigi hátráltatja a növekedésben, hanem a szerencsétlen szokás hátráltathat az adott genetikai tulajdonságú embereket a fejlődésben.

Nem mindegy hogyan fogalmazol, mert cigizni a szerencsétlen szokás, alacsonyra nőni pedig egy tulajdonság, amit nem illik lekezelni. másik meg nem tudhatod hogy te hogyan fejlődtél volna.

Meg aztán a cigi rákot okoz, meddőséget, tüdő tágulatot, migrént, gyengíti az immunrendszert, így több fertőzésre súlyosra is nagyobb eséllyel pályázhatsz, befesti a körmödet a szádat a fogaidat a nyelvedet, eltorzítja a hangodat, valakinek a szemét is kisárgítja, el szürkíti a bőrödet, gyengíti az illatok és ízek érzékelését és egyesek szerint még a színekét is, és önzővé tesz.

Nem illik hogy az értékrended csúcsán a cigi álljon, a szüleid és testvéreid előtt később a kedvesed vagy a saját családod előtt.

Ezt még nem veszed észre, de hidd el, amint egyszer véletlenül elfogy és nem találsz otthon cigit és valami oknál fogva lehetőséged sincs hogy másnapig vegyél szépen leüvöltesz valakit, aki fontos neked, és ha emlékszel erre az üzenetre, akkor szépen el is szégyelled magadat. De akkor már késő lesz, mert egyértelműen megmutattad mi a fontos számodra. Ezt pedig csak úgy lehet jóvá tenni ha leszoksz. Lehet hogy 5-10 év múlva következik be de befog következni, jobb ha nem várod meg és már ma elkezded.

Véleményem szerint aki kicsit is ad magára, aki kicsit is igényes az nem cigizik. Undorító arra ébredni minden nap hogy valaki a társasházban krákog, és tudom hogy undorító kátránytól barna nyákot köhög fel. Ez nem a hatvanas dohányosok tulajdonsága csak, tíz év múlva még csak 26 leszel de elég régóta dohányos hogy reggelente a kedvesed füle hallatára hányd ki ezt a szart.

Szóval szerencsétlen gén az ami fogyatékossá vagy nyomorékká tesz, az alkati tulajdonságok más kérdés. valakinek jobban árt a cigi valakinek kevésbé, de ha eddig nem ártott akkor az egyáltalán nem biztos hogy nem is fog.

2011. aug. 25. 20:25
 16/16 anonim ***** válasza:
10 év alatt biztos, hogy nem fogsz olyat okádni. meg normál esetben 50 év alatt sem. az már betegség tünete.
2011. szept. 2. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!