A zöldes-barnás köpet mire utal?
Figyelt kérdés
Aggódom, Édesanyám 48 éves, kb. 30-32 éve dohányzik. Nem tudom rávenni,hogy elmenjen tüdőszűrésre. Tudom,hogy fél, mégis kifogásokat talál,pl. munkaidőben nem tud,stb.. Már csúnyán is szóltam neki,hegyi beszédet tartottam, nem hat.
Emellett az utóbbi időben sorra romlanak a fogai, sőt, van,hogy gyökér nélkül ki is pottyant 1-2. Néha annyira köhög, hogy majdnem bepisil. Kicsi emelkedőkre is nehezen megy fel..
Előre is köszönöm! 22/L
2009. márc. 26. 13:20
1/5 anonim válasza:
Vidd el mindenkeppen tudoszurobe. Mivel dohanyzik, igy nyilvan nagyobb eselye van komolyabb betegsegre is. De chronicus bronchitise biztosan van (ez a horgok kitagulasabol adodo problema, ami raadasul fokozott nyakkepzodessel is jar) a dohanyzas miatt. A kohoges, kopet is ebbol adodik a dohanyosoknal. De emellett megbujhat mas betegseg is, akar rosszindulatu is.
2/5 anonim válasza:
Sajnos rossz hírem van! A tüdőszűrés több tüdőbetegséget nem mutat ki! A jelek egyérteműen arra utalnak, hogy édesanyádnak COPD-je van, nem is a legenyhébb változata. /ez tüdőtágulás és krónikus hörghurut egyben/ A másik rossz hír, hogy NEM GYÓGYÍTHATÓ!
3/5 anonim válasza:
Folytatnám. Azonnal abba kellene hagynia a dohányzást, mert az életével játszik! Meggyógyulni már sajnos nem fog, de nem mindegy, hány évet él még, esetleg gyógyszeres támogatással. És még egy: tartózkodjon mindenfajta mikroszemcsés vegyszertől, szennyeződéstől /pld. hajlakk, füst, reszelt köröm, kölnik, smog, stb./, mert ezek mind ronthatnak az állapotán. Igyon köptető teákat, legyen sokat jó levegőn és aludjon a BAL oldalán, kissé felhúzott lábakkal. Szóval: vigyáznia kell magára és feltétlen menjen orvoshoz!!!
4/5 anonim válasza:
Egyreszt a COPD egy betegsegcsoport, nem egy betegseg. A chr. bronchitis ide tartozik, de nem ez a lenyeg. Ennyire ne keseredj el, mint ahogyan az a joember itt felvazolja. El kell menni dokihoz, mindenkeppen. Nyilvan nem fogjak meggyogyitani, mit is varna az ember 32 ev cigi utan. De vannak nagyon jo legzessegito szerek, modszerek. Ne keseredj el!
5/5 anonim válasza:
Minden aktív dohányosnak chr. bronchitise van, mivel a bagófüst állandóan irritálja a léghólyagokat. Egyébként a zöld köpet bakteriális fertőzésre, a barna pedig tüdőgyulladásra utal. Ezeket pedig szépen lehet kezelni, csak mindenképp orvoshoz kell fordulni. Nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!