Hogyan tudnám nagyobb sértődés nélkül megoldani, hogy a gyerekünket kevesebbet érje a cigaretta mellékfüstje?
Léci segítsetek dohányosok,nem dohányosok, szeretném ügyesen csinálni.
A doktor bácsink azt mondta, hogy a babánk(10hós) azért is lehet hurutos jó ideje és vissza-visszatérően és azért is gyógyulhat hosszabban a torokgyulladása ( nemcsak ezért gondolom, de nagyon nagy mértékben befolyásolhatja, de ez nem egy olyan dolog, ami bizonyítható mindenki számára hitelesen),
mert hetente többször tartózkodunk olyan légtérben ahol dohányoztak előtte. A nagyszülőkhöz megyünk át hetente átlag kétszer 1/2 -1 órácskára. Ez azt jelenti, hogy amikor mi ott vagyunk, akkor nem cigiznek a lakásban ( érkezés előtt egy 5 perces szellőztetés), de amúgy napi 3-4 dobozt elszívnak benne (2szobás).
Ha megyünk ki van szellőztetve, így nem gomolyog a füst, de a lakáson érezni ( fotelszövet, függöny stb. bútorok)a füst szagot. Pld ha hazajövünk át kell öltöznünk mindannyiunknak, mert cigiszagú minden ruhánk, a hajunk. Nem tudom, hogy ismeritek-e ezt vagy tapasztaltatok-e már ilyet. Aki nem dohányzik, az ezt hamarabb megérzi.
Az ő ruhájuk is nagyon cigiszagú, mert füstben ülnek egész nap és a ruháik is így a cigifüstben száradnak. Ezt csak azért is említem, mert amikor csak az udvaron vagyunk és a nagypapa fogja a babát 1/2 órát, a gyerek ruhája már akkor cigiszagú lesz. Ez nem az én orrom finnyássága, már többször más is érezte. ( Igaz a nagypapa nemigen cseréli a ruháját, 1-2 hétig ugyanabban van és nem lehet mosni rá, nem akarnak segítséget és igényük sincs a nagy tisztaságra.)
Eddig úgy ahogy elfogadtam ezt és azt hogy nem akarnak leszokni, de most, hogy a gyerekorvos is mondta, hogy ez is sok a babának, mert a mellékfüst is káros ennyire már változtatni kell. Segítsetek léci, hogy dohányos szemmel ezt hogyan lenne jó megoldani úgy, hogy ne legyen családi botrány. Nem szeretném ezt, ezért is mentünk át eddig úgy, hogy ki volt szellőztetve és nem cigiznek mellettünk, de annyira nagy így is a kicsire a bent ragadt füst hatása, hogy az ő egészsége érdekében tennem kell valamit. Gondolom azt, hogy minél kevesebbet menjünk át( a szomszédba laknak), csak ezt hogyan kivitelezzem? Gondolom, nem várható el idős emberektől, hogy ha a saját és a gyerekeik egészsége miatt eddig nem szoktak le, akkor majd csak az unokájuk miatt leszokjanak, így nekünk kell változtatni. Főleg, hogy szerintük a dohányzás egészséges. Az egyik nagyszülő nem mozdul ki a lakásból, csak ha nyaralni megy (befordultság+20 éve kezeletlen gerincbetegség miatt és ezen sem akar változtatni,pedig már házhoz is hoztuk neki a legjobb dokit is, de nem engedte hogy megvizsgálja), így ő nem tud átjönni, nem is akar, nem is próbál átjönni, így mentünk mi, ezért.
Ti hogyan oldanátok, oldjátok meg a baba-cigi problémát otthon illetve az én esetemben?
Köszönöm!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!