Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Kemoterápiát miért nem bírta ki?

Kemoterápiát miért nem bírta ki?

Figyelt kérdés

Édesanyukám 1 hónapja halt meg.

Áttétes tüdőrákja volt,dohányzott is.

Azt mondták neki,az orvosok Farkasgyepűn,hogy ki fogja bírni a kemoterápiás kezelést.Sőt a sugárt is!

Megkapta az első kemót,és másnap reggelre meghalt!!!!

Ennyire felelőtlenek ,hogy lehetnek az orvosok?

Vagy?

2011. máj. 19. 10:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Részvétem! Sajnos a tüdőrák, ha már áttétek is vannak, teljesen kiszámíthatatlan. Az orvosok is hivatalból, de emberségből is optimisták. Bíznak a sikerben. Enélkül nem lenne érdemes sok mindenbe belekezdeni. Sajnálom.
2011. máj. 19. 10:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Részvétem! Igaza van az első válaszólónak. Azonban, hasonló eset volt az én családomban is. Egyébként is felfoghatatlan és érthetetlen a halál ténye, de az ilyen dolgok még inkább azzá teszik. Az ember bármennyire is tudja, hogy be fog következni a remény és az orvosokba vetett hit még mélyebbre tud lökni ilyen esetben.
2011. máj. 19. 10:40
 3/8 anonim ***** válasza:

A legőszintébb részvétem, bár ez sovány vigasz, a Te mélységes gyászodban.

Nagyon közeli rokonom, 100 kilós férfi,a 9.kemó után halt meg.sajnos, addigra már 50 kiló volt, de mégis reménykedtek és az a szerencse, hogy Ő is, vagyis nem halálfélelemben halt meg.

mindez 3 hónap alatt.

2011. máj. 19. 10:52
 4/8 anonim válasza:
100%
Bármennyire is fájdalmas is, de a biológia nem matematika. Egy kemoterápia előtt számtalan vizsgálatot, labort azért néznek meg, hogy abból valószínűsítsék, a szervezet kibírja-e a megterhelést. De ezt sajnos nem lehet garantálni. Az orvosok ilyen súlyos esetben valóban két tűz között vannak: ha nem adnak kezelést, akkor úgy érzik a hozzátartozók, hogy nem akart segíteni, s lemondott a betegükről. Ha adnak, s vállalják annak a kockázatát, akkor pedig az lehet támadási felület. Valójában egy nagyon előrehaladt, szétterjedt rák esetén a legtöbb esetben már csak a tüneteket tudják enyhíteni - amennyire ezt a korlátok lehetővé teszik.
2011. máj. 19. 11:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Őszinte részvétem. Elmondaná valkai hogy ez a kemoterápiás dolog hogy néz ki? tehát miből áll a kezelés, mit csinálnak, és mennyi időt vesz igéynbe? 15/F.
2011. máj. 19. 21:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Boldogabb lennél, hogyha azt mondta az orvos, hogy "hagyjuk a kemót a francba, úgyse élné meg a másodikat"? Az orvos akkor is az optimista verziót vázolja, hogyha igazából 10-ből 9-szer nem jön be, mert egyszer bejön és az az ember szerencsés volt és élhet!

2011. máj. 19. 23:17
 7/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm szépen minden kedves válaszadónak a hozzászólást!

Mind megnyugtató volt számomra,hiszen a család is ezt gondolja......hogy anyukámnak is ez volt jobb így.....hogy nem" kínylódott " sokat. Talán az orvosban keresem most a hibát.......Köszi mindenkinek!

2011. máj. 22. 20:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Részvétem.

meg tudlak érteni,mert az én apámnak is pont most van többszörösen áttétes tüdőrákja,és nekem is elég rossz,és 15 évesen elég nehéz.

2011. jún. 17. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!