Kevesebb a dohányos és az ebbéli megbetegedés azóta, amióta tiltják a reklámozását?
És hülye feliratokat helyeznek el rajta.
Én tipikus antidohányos vagyok, aki tini korában egyszer megkóstolta és nem ízlett és azóta egyszer sem gyújtottam rá. Zavar a cigifüst és nem érzem jól magam dohányos ember társaságában. Node: azon halálra röhögöm magam, hogy gyermeteg módszerekkel akarják visszaszorítani, hogy tiltott reklámozni, a dobozokon pedig idióta feliratokat helyeznek el fekete keretben. Nekem kimondottan tetszett régen a Marlboro Nagydíj pl. Összetartozott a Forma 1-gyel a Marlboro név. Nekem furcsa ez így mostanában. Még így antidohányosként is.
Irreleváns, hogy hány éves vagyok. Sok. Nem dohányzom, mert nekem nem ízlik, de nem szólom meg azokat, akik örömüket lelik benne, mindenki maga tudja mit csinál, amíg nincs a terhemre vele, én ugyan meg sem szólalok. Én az ilyen "átesünk a paci túloldalára" típusú dolgokat tartom hülyeségnek, hogy hatalmi, kormányzati szinten hisznek abban, hogy gyászjelentés tipográfiájú feliratokat helyeznek el a cigarettás dobozokon, a köztéri reklámokban nem szerepelhet dohánytermék stb. Ez annyira ÁLSÁGOS, mert ha komoly lenne az egészségvédelem, akkor nem csak ezen lovagolnának, a nagy sáp azért jól jön egyébként belőle stb.
A Forma-w-es autók oldalán nem Malrboro-logo díszeleg, hanem mondjuk "Santander". Na gratula. Most nem az egészségkárosító dohányt reklámozzuk, hanem a kizsákmányoló adósságcsapdát is okozni tudó intézményt. Stb stb.
Azért kérdeztem, hogy vajon az emberek attól lesznek egészségtudatosabbak és/vagy figyelmesebbek a környezetükre, hogy a versenypályák széléről eltűntették a Marlboro feliratokat, vagy mert a cigisdobozokra ijesztgető szövegeket pingálnak? Valóban akkor már akár a piásüvegekre is rá lehetne írni, hogy: "A mértéktelen alkoholfogyasztás halálos kimenetelű függést okozhat." vagy "mittomén".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!