Hogyan győzzem meg anyámat arról, hogy a vízipipa nem okoz rákot?
már kb egy éve vízipipázom, és az utóbbi egy-két hónapban találta meg nálam anyám a vízipipa dohány dobozát, meg a szipkát, és azóta nagyon lenézően beszél róla.
aztmondja hogy majd jön a rák meg a mittudomén milyen torok bajok, és hiába mondom neki hogy a cigivel keveri, és nem ugyanaz nem hajlandó meghallgatni. azt sem hiszi el, hogyha kimegyek az utcára és veszek egy nagy levegőt akkor az ugyanolyan "rákkeltő" mint a vízipipa, mert a vízipipa füstje az alig károsabb a belvárosi mocskos levegőnél (amit anyám friss levegőnek nevez).
gondoltam rá, hogy elküldöm emailben anyámnak ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=sRlMFEB1ZFQ
de ha még meg is nézi, akkor is ott van mellette az a videó, amin az öreg csákesz, elkezdi osztani az észt, hogy a vízipipa sokkal károsabb mint a cigaretta, és csak mert oda van írva, hogy Dr., mindenki el is hiszi. Tisztelet a kivételnek, akinek van logikus gondolkodásmódja.
16/F
ja és kérem ne jöjjön senki azzal hogy ennyire meg ennyire károsabb a ciginél a vízipipa, mert úgy sem fogom bevenni, nem vagyok egy 12 éves kisgyerek akit befolyásolni lehet akármilyen kamuval :/ ja és persze nem is válasz a kérdésre.
válaszokat előre is köszönöm.
sejtettem, hogy szembesítenem kell pár embert azzal, hogy nincs igaza :/
vízipipa: IGEN KÁROS. de nem rákkeltő, csak olyan esetben, mint amit az előzőekben írt valaki, hogyha nagyon hajlamos rá a személy:)
ez előbbi kommentem előtt szólónak üzenem hogy nézzen szét a neten, mert kicsit el van tévedve.
nos nézzük miért káros a cigi.
- forró füst belégzése
- füstben kátrány
- akármennyire van szűrő, csak a nikotinből szűr meg egy keveset.
- nikotin elég sok, persze cigaretta erősségétől függ.
- CO2
szerintem kezdésnek ennyi elég is. a többi káros anyagról még nem is beszéltem.
nos miért káros a vízipipa:
- van benne nagyon kevés nikotin
- CO2
nézzük meg. feleannyi a káros dolog:)
hogyan is működik a vízipipa?
a szén felül izzik. nem jön belőle semmi füst, csak a körülötte lévő levegőt melegíti föl, ami áthalad a nedves dohányon, menetközben lehül, és még a víz is lehűti. a víz a káros anyagok egy részét megszűri, persze a nikotint véleményem szerint nem. kátrány az persze nincsen, ezt mindenki tudja, mivel nincsen papír, ami elégjen, és a kerámiában sem a dohány ég, hanem csak meleg levegő halad át rajta.
ja és még nem mondtam, hogy a fémtesten, meg a csövön míg áthalad a füst, elég nagy útja van, és ott is sok káros anyag lerakódik, míg persze a cigiben maximum 10 centiméteren keresztül megy át a füst, és nem tud lerakódni sehova, mivel maga a papír is elég, és ami lerakódna, az is a szervezetbe jut.
nos amíg egy ember elszív egy cigit, nagyon sok káros anyag jut a szervezetbe, de ha egy menet vízipipát szív el, abból sokkal kevesebb káros anyag jut a szervezetbe.
ehhez tegyük még hozzá, hogy egy vizipipát általában 4-nél kevesebben nem szívunk, így a kevés káros anyag is megnegyedelődik.
eddig nagyon sok emberrel találkoztam, aki azt állította, hogy egy menet vizipipa felér száz vagy ötven cigi elszívásával. nos ezeket viccesnek tartottam, mivel ha egy ember egy óra alatt elszív körülbelül ennyi cigit akkor már mehetne is a kórházba mérgezéssel. aztán rákérdeztem, hogy mi alapjuk van erre, mi a magyarázata, és mindenki kifogásokat keresett hirtelen, hogy neki most mennie kell. milyen különös.
na és ha valaki olyan okos, aki elmondta itt, hogy ez ennyire meg ennyire káros, az legyen olyan okos is hogy elmagyarázza nekem, hogy MIÉRT.
mert én elmagyaráztam, ezek logikus alapok, több toxikológus is alátámasztotta már, és ha valaki tényleg elmagyarázza hogy mi olyan rossz ebben akkor komolyan, elnézést kérek tőle és igazat adok neki.
azért áljon meg a menet, azt hiszitek, hogy ti olyan nagyok vagytok.. szerintem meglepődnénk egyes embereken, hogy hány évesek, akik idekommentelnek és csak oltani tudnak.
előző kommentem a kérdéseitekre a válasz. minden meg van alapozva.
a vén csávós videóban meg nincs igazság, annyira logikus ez az egész.
nézd már meg, azt mondja a videóban, hogy "megmérték a nemdohányzók nyálának a nikotin tartalmát és nem volt semennyi, és miután vizipipáztak, a mérések azt bizonyították hogy hatszáz szorosára nőtt az érték"
most komolyan. 0*600=0 :/ matekozni sem tudunk már?
A tüdőrák kifejezetten a cigizéssel mutat korrelációt, a pipák, szivarok is emelik valamennyivel a kockázatát, de nem olyan jelentősen. Függőséget nem okoz, kivéve, ha minden nap elszívsz 3-4-et. Nem károsabb, mint a cigaretta, ráadásul nem szívsz el belőle naponta egy-két doboz ciginek megfelelő adagot.
A sima pipázás, tubákolás viszont a szájüregi daganatokra jobban hajlamosít, mint a cigi. Nem tudom, hogy ebbe a vízipipa is beletartozik-e.
Mindenesetre egyik sem egészséges, de ha mondjuk havonta vízipipázol 1-2 alkalommal, attól nem lesz semmi bajod.
előző, köszönöm a választ:) énis egyetértek ezzel.
a vízipipa nem segít elő semmilyen daganatot, mert nincsen forró levegő ami leégesse belül.
nem értem a többieket. folyton csak irogatták hogy én idézem "p_öcs" meg "taknyos" vagyok aki elhiszi azt amit hallani akar, és hogy ha ennyire biztos vagyok benne akkor magyarázzam meg. nem akarok bunkó lenni, de ahogyan észrevettem, a magyarázó hsz-em után senki nem kommentelt azok közül, mert gondolom "jól pofáraestek", és ha már én felvállaltam, hogy ha nincs igazam akkor elnézést kérek, akkor én nem várom el, de persze mégis jól esne, ha ezért az illető(ek) bocsánatot kérnének, mert azért ez nekem se esett jól..
szal mindennek meg van a maga határa, ha valaki valamit rosszul tud, azt nem leszídni kell meg oltogatni, hanem egyből megmagyarázni a tényeket és ennyi. komolyan, ha ti felnőttek vagytok akkor elég éretlenek lehettek :///
miért hullana ki a fogam?? meg COPD-m??
mindenképp ki kell találnod valamit amivel keresztbe tehetsz? nem tudod végre el fogadni, hogy egy tízenéves is tudhat valamit? ez ennyire böki a szemed?
hát akkor tudod mit, mindegy hagyjuk.
mondjuk nem ez az első eset, hogy feltettem egy kérdést, és kb szartak válaszolni, csak mindenféle ökörségeket írtak be, szal már egyre kevésbé számítok erre az oldalra, mert már lassan látom milyen színvonal aluli : // szánalom.
Amit te tudásnak nevezel, azt én inkább rögeszmének mondanám. Nem mondom hogy igazad van, de azt sem hogy nincs...
Mindenki mond mindent, reális elmélet nincsen. Én is vp-zek már vagy 13 éves korom óta, de nem igazán izgat hogy okoz-e bármit vagy sem...
17/F
1. Ha nem akarod, hogy olyan válaszokat kapjál, ami nem egyezik a te véleményeddel, akkor ne irj ki ide kérdést.
2. Ha atöbbség - komolyan alátámasztva - azt mondja, hogy nincs igazad, akkor esetleg elgondolkozhatnál, hogy lehet, hogy ök tudják jobban.
3. Ha viszont ennyire hülye vagy, akkor mit erölködsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!