Melyik a legjobb Vízipipa?
Jah és lenne még kérdésem hogy :
Kicsi vagy Nagy pipa ? ( olvastam már hogy mi a különbség de a ti véleményeteket várom )
Legelőszőr milyen szént vegyek ? és hány kilósat ?
és az utolsó :
Legelőszőr hány grammos dohányt vegyek ? vagy mind1 azt majd úgyis elszívom ? :D
ez nagyon atom.De nem feltétlenül a márkától függ.Fontos, hogy jól tudj tömni stb.:D
Na szóval: menjünk sorjában, én leírom a tapasztalatomat, remélem kicsit segít:
A pipát, amit írtál, nem ismerem, én speciel sosem szerettem az ilyen nagy méretűeket, pl. a 78 cm-eseket. Nekem volt ilyen méretű, sajnos kölcsönadtam, és nem vigyáztak rá eléggé, úgyh nem láttam viszont, de otthon nagyon jól mutatott, amikor használtuk, meg szép is volt, de ha vinni akartam valahova, néha nehézkes volt a mérete miatt. Persze otthonra nagyon jó. Nekem egy 35 centis pipám van, nagyon meg vagyok vele elégedve, könnyű átvinnem, ha esetleg ismerősöknél leszünk, és azért rendesen ad is füstöt:) Szóval kicsi, de nekem a legjobb.
A dohányokról annyit, hogy amíg az ízeket nem nagyon tapasztalod ki, fölösleges venni a nagyobb, 250 grammos kiszerelést, mertha nem ízlik, akkor a nyakadon marad. Először mindegyikből csak egy 50 grammos, aztán majd utána ha beválik, mehet a nagyobb természetesen. Én is így jártam, vettem valamilyen ízből nagyot, és annyira sz@r volt, hogy két pipázás után dobtam is ki.
Szénből öngyulladósat ajánlok, hamar beég, megbízható. Jó a BIO szén is, de ezt sokáig kell melegíteni gáztűzhelynél, vagy valahol, hogy átizzon, és egy szabadtéri pipázásnál esetleg ez nem előny, mert egy öngyújtóval igen csak érdekes lenne.
Én leírtam a tapasztalatokat, remélem kicsit segített:)
Némi tapasztalatot megosztanék veled:
Pipa méreténél a következők számítanak:
- Mennyire akarod cipelni
Egy 55ös pipa még elfér egy hátitáskában, annál nagyobb már nem igazán.
- Egyedül v. társaságban tervezed használni
Egyedüli használatra egy 50-70 közötti bőven elég, egy csővel. Ha társaságba, több emberrel használnád, érdemes több csövesre beruházni hasonló méretben.
Szén:
Amit ne vegyél az az öngyulladós. Tudom, hogy itt kettővel fölöttem azt ajánlották, de én nem ajánlom. Bár könnyű begyújtani (egyetlen előnye), ha nem vigyázol, nagyon hamar megégeti a dohányt és ráadásul rossz mellékízt is ad aminek a dohány íze látja kárát. Csak akkor jó ez a szén, ha folyamat eljárkálsz otthonról, szabadtérre ahol ugye más szenet nem nagyon lehet használni.
Amit én ajánlok az a Cocobrico szén. Vehetsz kicsi v. nagyobb kiszerelésben és olcsóbban kijössz vele, mint az öngyulladóssal. Előnye, hogy nincs semmilyen mellékíze és sokkal tovább bírja mint az öngyulladós. Tetszés szerint felezhető, nem hamuzik túlzottam és nem is törékeny. Hátránya, hogy tűzhelynél kell beizzítani.
Dohány:
50g-s dohányokat vegyél és próbálgass. Fölösleges lenne ajánlanom ízeket, úgyis mindenkinek más jön benne. Egyes ízek márkánként is nagyon eltérőek lehetnek, szóval ki kell tapasztalnod, hogy neked mi jön be. Egyébként Sultan és Masah márkák megbízhatóak és korrekt árba is vannak.
Továbbá érdemes beruházni mosható szívócsőre és vortex kerámiára. Utóbbiról itt olvashatsz:
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok!
tessék itt van tisztességess szálcsiszolt saválló pipa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!