Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mi a különbség a cigik között?

Mi a különbség a cigik között?

Figyelt kérdés
Pl: Kent, Marlboro, Winston, Pall Mall, Lucky Strike stb... És még egy annyit, h a cigiknek van szavatossági idejük ? :|
2011. ápr. 1. 23:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Más dohányból vannak, legtöbbször többfajta dohány keverékéből. A keverés aránya márkánként változó, ahogyan a dohány finomításé és a kémiai eljárásoké, amin átmennek. Minden márka a saját módszerére esküszik, és lehetnek benne titkos összetevők. A papír és a filter felépítése nagyjából ugyanaz, bár egy márkán belül vannak ugye Light márkák, ezek másféle filterrel készülnek.

Ezek miatt minden márkának kissé eltérő az íze, de legtöbbször ezt csak akkor lehet észlelni, ha az egyik márka sok fogyasztása után elszív az ember egy szálat a másikfajtából. Akkor meg tudja mondani, hogy az egyik a másikhoz képest miben különbözik. Az erősség érzése is eltérő lehet. Valamelyik csípősebb, valamelyik kevésbé.

Szavatossági időről még nem hallottam, de minden valószínűség szerint a papír egy idő után lebomlik, akárcsak a dohány, mivel természetes anyagokról van szó, és a nedves, zárt helyen tárolt dohány is képes megdohosodni, és megrohadni, de mire ezek bekövetkeznének, a termék addigra már rég el lett fogyasztva. Így a szavatossági idő nem oszt-nem szoroz. Persze ha valaki a jövőre gondolva megtölt egy hangárt cigarettával, akkor arra ügyelnie kell, hogy jól szellőző és száraz helyen tárolja őket.

Remélem, elég kielégítő volt a válaszom.

2011. ápr. 1. 23:34
 2/3 anonim ***** válasza:
Az előzőnek van igaza. Egyébként igen, más dohány keverék, aprítási módszer, és kémiai eljárások. Például a munkás ciginek(pl. ViceRoy, Kossuth stb.) eléggé kesernyés utóíze van, amit sokan utálnak, én meg kifejezetten szeretem. Próbáld ki az arany marlborot, utána meg a piros marlborot, végül a kék bondot, és rájössz miért mondják hogy más az íze.
2011. ápr. 2. 09:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Jajj, őszintén nagyon hálás vagyok nektek a válaszokért. Esetleg még egy annyit kérnék, hogy egy erősségi sorrendet ha mondanátok ? Megköszönném. Én pl. most kék Pall Mall mellett vagyok, mást még nem is nagyon próbáltam, meg nem is akarok igazából. :P
2011. ápr. 2. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!