Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Anyukámnál tüdőtágulást...

Anyukámnál tüdőtágulást mutattak ki! Ez halálos?

Figyelt kérdés
Anyukám kb 25 éve intenzíven dohányzik..(most 41 éves)(napi 1-másfél doboz. 2 éve tüdőtágulást mutattak ki nála,és a doki figyelmeztette,ha nem hagyja abba a cigit akkor baj lesz. Kérdésem a következő: a tüdőtágulás lehet halálos kimenetelű? Ha igen akkor mennyi idő alatt?Vagy ezzel maximálisan együtt tud élni úgy is ha nem teszi le a bagót? Féltem anyát nagyon. Előre is köszönöm a válaszokat !
2011. márc. 21. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A tüdőtágulás elsősorban a dohányzók körében alakul ki.Megjelenését követően egyre súlyosabb lesz, visszafordíthatatlan. Amennyiben dohányosnál jelentkezik a betegség, és nem tud leszokni, úgy segíthet az áttérés az antioxidánsokban gazdag étrendre. Ilyen a C-vitamin, az E-vitamin illetve az A-vitamin fokozott bevitele.

A hajszálerek pusztulnak a betegség során, emiatt a vér egyre nehezebben tud átáramlani a tüdőn, ami fokozódó igénybevételnek teszi ki a szívet.A betegnek a végén már néhány lépésnyi séta is nehezére eshet. Sajnos előfordulhat jobb szívfél elégtelenség vagy légzési elégtelenség is mint következmény.

Igen,lehet halálos kimenetelű,egyénenként változó,hogy mennyi idő alatt.Nem tud vele együtt élni,ha nem teszi le a bagót.

2011. márc. 21. 17:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Szóval ha nem teszi le akkor meghal??????????????????????????????????????????????????????????????????????
2011. márc. 21. 17:24
 3/7 A kérdező kommentje:
amúgy semmi panasza nincs,csak néha köhög..
2011. márc. 21. 17:25
 4/7 anonim ***** válasza:
"semmi panasza nincs csak néha köhög" magyarán van, csak nem mondja el neked, nektek. én is dohányzom, bár én még 15 vagyok, és tudom milyen az ilyen...
2011. márc. 21. 17:53
 5/7 anonim válasza:

Ahol tudod,ott próbáld elvenni anyukádtól a cigit!

napi 1 doboz képzeld ell,20 szál mit tud művvelni....

én 2-3-4 évesen leszoktattam anyukám róla...

2011. márc. 22. 10:17
 6/7 anonim ***** válasza:
mert egy segg vagy kedves utolsó
2011. nov. 26. 12:21
 7/7 anonim válasza:
Pusztulj meg te élettelen , dögölj bele a dohányzásodba te tróger!!!!
2012. nov. 14. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!