A dohányosok hány százaléka hal meg a dohányzás miatt?
Figyelt kérdés
2011. márc. 7. 22:46
1/8 anonim válasza:
Mindegyik, kivéve azokat akik balesetet szenvednek, vagy más betegség miatt előbb halnak meg.
2011. márc. 7. 22:51
2/8 anonim válasza:
Ezt soha senki nem fogja neked megmondani.
Ha meghalsz valamilyen légúti elváltozásban az nem feltétlenül a dohányzás miatt lehet.
Szerintem olyan 0.01% körül ami valóban a dohányzásnak tehető be.De lehet kevesebb.
2011. márc. 8. 14:48
3/8 anonim válasza:
Én most vagyok 17, 14 évesen kezdtem, és ne tudd meg, h megijedtem, mikor a 8.os bioszkönyvben megnéztük, h 15 év alatt kezdő cigisek 25%-a tüdőrákot, vagy más maradandó légúti betegséget kap! ja, és akkro pont 4en cigiztünk, haverok.. na gondold el, akkro 1ikünk legalább cigi miatt hal meg... szar volt... le is szoktunk 2-3 hónapra.. aztán sajnos magával vitt a középsulis bulik, barátok, csajok, és az általános "elvárások"... most vettem elektromos cigit, h leszokjak. egyet tanácsolok: akárki mondja, ne szokj rá a cigire!
2011. márc. 9. 21:02
4/8 anonim válasza:
Ez hülyeség, hogy mindegyik. Mivel támasztod alá, hol vannak a források, azonkívül hogy csak beböfögsz valamit, amit te úgy gondolsz.
Nem vagyok a dohányzás mellett, és azt is tudom, hogy nem a hosszú élet záloga de nem mindenki kap tüdőrákot 15, vagy 25 év múlva.
2011. márc. 14. 12:39
5/8 anonim válasza:
Nem mondam, hogy pár év alatt, de mindenki tudja, hogy halállal végződik. Kivéve persze ha előbb halsz meg más okok miatt, pl baleset vagy más betegség, de gyakran teljesen más szervek megbetegedésére is a dohányzás vezethető vissza. Ha nem hiszed járj utána.
2011. márc. 14. 13:34
6/8 anonim válasza:
Sajnos nemcsak a dohányosok halnak meg a dohányzás miatt. Bizonyított, hogy a passzív dohányzás ugyanolyan káros, mint az aktív. Ma még nem tudjuk, hogy gyerekeink, családtagjaink milyen károsodást szenvedtek el. A dohányosokat nem is érdekli ! Nekik joguk van telefüstölni a lakást, az irodát, mindent. Nekünk nincs jogunk a tiszta levegőhöz ? Hiszen ez a természetes, az adott !
Szüleim nagy dohányosok voltak, de a lakásban soha sem gyújtottak rá. Egyik munkahelyemről azért kényszerültem eljönni, mert rajtam kívül hatan (egy várandós is) lánc-dohányosok voltak - szellőztetni nem lehetett, mert az egyiknek a veséja, a másiknak a dereka nem bírta a friss levegőt. Sajnos ez a jellemző a dohányosokra - tisztelet a kivételnek !
2011. márc. 14. 14:55
7/8 anonim válasza:
Nézd, az a legbutább válasz, hogy mindenki meghal. Bár, sajnos igaz. Én negyvenegy évig cigiztem (és szivaroztam)a legnagyobb élvezettel és mindent (57-leszek) elismerek. Most a nyelvemen talált fehér folt miatt a Kékgolyóba járok onkológiai kontrollra (Forró füst). Mi nem érthető? Ugyanakkor anyám (most 82) és nagyim is jóval 90 fölött dohányzott...
2011. márc. 17. 23:57
8/8 anonim válasza:
biológusként elmondhatom hogy iszonyatosan minimális köze van a dohányzásnak a tüdőrákhoz,csak hogyha a hajlam alapjáraton megvan benned a rák kialakulására,a dohányzás elősegíti ennek kialakulását,de nem következik a dohányzásból a tüdőrák...amúgy meg ha sokat mászkálsz a belvárosban akkor nagyjából azzal is elérheted ugyanezt a károsító hatást úgyhogy lényegtelen h dohányzol-e vagy sem...max a vitálkapacitásod lesz kisebb....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!