Melyik volt az első füstszűrős cigaretta?
Figyelt kérdés
2011. febr. 24. 17:58
2/9 anonim válasza:
Azt hiszem Magyarországon a Fecske.
4/9 tetris válasza:
Lehet, hogy tévedek, de úgy emlékszem, hogy először volt a Kálky szipka. Amit bármelyik ciarettára rá lehetett húzni, és az szűrte a füstöt.
Apukám is vett ilyet magának, de azt mondta, hogy olyan erősen kell szívni a cigarettát ezzel a szipkával, hogy majd kilukadt a homloka.
Ez úgy a 70-es években volt.
5/9 A kérdező kommentje:
Én úgy gondoltam, hogy melyik volt a cigarettagyártás történetében az első olyan, amibe a füstszűrőt tettek (meg melyik országban jutott ez eszébe az embereknek?)
2011. febr. 24. 18:40
6/9 anonim válasza:
Szerintem kb egyszerre adtak ki sok fajtát miután rájöttek hogy rákkeltő. De én úgy emlékszem hogy a marlboro volt az első.
7/9 anonim válasza:
Utolsónál a pont, én is a Marlborot tudom.
8/9 anonim válasza:
1952-ben,a világon elsőként az amerikai Kent márkánál alkalmaztak füstszűrőt de az azbeszt tartalma miatt több kárt okozott,mintha nem is lett volna.1954-ben megjelent a filteres L&M,'55-től a filteres Marlboro,majd '56-tól a mentolos filterrel ellátott Salem márka.
9/9 anonim válasza:
Ja!Amúgy természetesen egy magyar származású feltalálónak, Boris Aivaz-nak köszönhető a ma használatos füstszűrő létrehozása, aki 1925-ben szabadalmaztatta a krepp papírból készített szűrőt. Ez a találmány felkeltette az osztrák papírgyáros Bunzl-család érdeklődését, akik felfedezték a parányi filterben rejlő hatalmas lehetőségeket. Aivaz Ausztriába költözött a találmány fejlesztése miatt. Sok munka kellett ahhoz, hogy a kezdeti ötletből valóság legyen. Bunzl később Angliában telepedett le, ahol létrehozta a Filtrona elnevezésű gyárát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!