Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A cigi tényleg csökkenti az...

A cigi tényleg csökkenti az étvágyat?

Figyelt kérdés
2011. jan. 29. 00:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát Én ezt megcáfolnám, mert dohányzom, de nagyon sokat eszek,főleg mostanában!

Mert ugye a dohányzás számomra pótcselekvés, de ha nem cigiznék, akkor tuti ennék helyette,de ez már más dolog!

Szerintem mindenkinél máshogy van!

2011. jan. 29. 00:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Alapvetően igen, csökkenti. De ezt annyi minden felülírhatja, pl mozgás mennyisége, lelki állapot, hogy nem lehet egyértelműen azt állítani, hogy a dohányosok kevesebbet esznek.
2011. jan. 29. 00:38
 3/9 anonim ***** válasza:
Sok-sok éve dohányzom. Egyáltalán nem csökkenti az étvágyamat.
2011. jan. 29. 00:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Pontosabban a nikotin csökkenti. A többi méregről meg tudja fene.
2011. jan. 29. 00:52
 5/9 tomy88trance ***** válasza:
Nem csökkenti, csak segít hogy ne hízz el pl. ha nem sokat mozogsz, de ez szerintem genetikai kérdés is, én speciel amikor 1 évre abbahagytam úgy fel szedtem 5 kilót hogy na .
2011. jan. 29. 02:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Amikor ez a megállapítás született, a válsz igen-volt, mert az emberek erős dohányt szívtak, normális cigarettákból.

Ilyenkor kb 1 mg tiszta nikotin kerül a szervezetbe, ez kb. fél órára bénítja a vércukor receptorokat, és adrenalint szabadít fel. Ez egyértelműen elveri az éhet.

A mai agyonkezelt , mellesleg gagyi mínősége miatt olcsó 0,1-es cigikről ez nem mondható el, de az sem, hogy a dohányra hasonlító ízük lenne. Hogy ma miért szokik rá valaki, nem értem, mert ha fiatalkoromban ezzel a cuccal találkozom, köpök egyet, és nem próbálom újra, ti se tegyétek. Aki meg kívánja kóstolni, milyen is a dohány, annak délre kell mennie, minimum Görögországig.

2011. jan. 29. 04:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, apám és nagyanyám is erős dohányos napi 3-4 doboz között, még is 130kg fölött vannak.Megjegyzem nem jellemző a családra a túlsúly.

Én is dohányzom napi 1 doboz, de jó az étvágyam.

Off.: a cigi ára nem a nikotin tartalomtól függ.Ugyan annyiba kerül a 0.1-es cigi mint a 0.7-es adott márkán belül.

2011. jan. 29. 10:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Namost, képzeld mennyiek lennénenek ha még az a négy doboz cigi sem csúszna le nekik.

Én megelégszem napi 3-6 sodort török dohánnyal töltöttel, mert csak akkor gyújtok rá, ha valamit sikerrel elvégeztem, vagy megállok fél órára, és élvezem az ízét.

Az 1 mg, a testben maradó nikotinra értendő, ennek nagy részét ui. kilélegezzük, tehát a füst kb. 30%-a szívódik fel, persze, a dohányzási szokásoknak megfelelően lehet föl-le 20-20. Azonkívül ezt gépek mérik, úgy, hogy standard-átlagos szívást alkalmaznak fél percenként, majd az összegyűlt kátrányt-kondenzatumot elemzik nikotinra.

Ha valaki gyorsabban-vagy lassabban szívja, illetve tövig, vagy csak félig, elképesztő különbségek lehetnek, két ugyanolyan cigiből négyszer annyi is kiszívható, mint a gép kimutatta.

Ezt nem megálmodtam, hanem voltam egyszer gyárlátogatáson, és utánaolvastam a Römpp vegyészeti lexikonban. Cső

2011. jan. 29. 12:42
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2011. jan. 30. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!