Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A méz magasabb hőfokon rákkelt...

A méz magasabb hőfokon rákkeltő? Ha igen akkor hány fokon és mennyi eséllyel?

Figyelt kérdés

csakmert vettem ízesített mézet vízipipához és akkor azt szeretném tudni, hogy alkalmazásakor mennyire leszek rákos ^^

meg am ha nagyon rákkeltő lenne akkor nem a kerámiába teszem hanem a víztartályba

2011. jan. 18. 16:09
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Tudtommal nem káros semmien formában a méz.

Ha kivonat akk meg csak úgyis utánzat.

Am meg ezen jót nevettem. "alkalmazásakor mennyire leszek rákos ^^"

Ez nem ebben nyílvánul meg évek múlva fejlődhet ki.

2011. jan. 18. 16:14
 2/8 A kérdező kommentje:

hát azt gondoltam, csak egyik osztálytársam mondta, hogy valahol hallotta, hogy a méz 80 fok felett rákkeltő.

hát mivel a szén kb 200 fokon izzik ezért jóval meghaladja a 80-at ezért féltem meg egy kicsit.

2011. jan. 18. 16:19
 3/8 anonim ***** válasza:
A kérdés elolvasásakor (a megfogalmazás módja miatt) azt hittem, hogy fel akarsz hevíteni mézet, és valakit meg akarsz rák-mérgezni... :)
2011. jan. 18. 16:21
 4/8 A kérdező kommentje:
hát nem akarok rákot kelteni de ha a vízipipát úgy érted akkor igen, fel akarom hevíteni :)
2011. jan. 18. 16:25
 5/8 anonim ***** válasza:

A drága dohányokba 2000 éve méz van melasz helyett.

Az olcsó "méz ízű" dohányba meg csak aroma van melasszal.

Amúgy semmi gond a mézzel.

2011. jan. 19. 12:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a méz nem lesz rákkeltő, ha felforralják, csak a vitaminok, meg a szervezet számára fontos és egészséges anyagok távoznak belőle. Ezért nem szokták a forró teába sem belerakni. Amúgy pedig a szén 500-600fok körül izzik, nem 200-on.
2011. jan. 19. 23:58
 7/8 anonim ***** válasza:
A szén igen de a dohány alatta már messze nem :)
2011. jan. 20. 09:52
 8/8 A kérdező kommentje:
nah legalább valami újat is megtudok xD
2011. jan. 20. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!