Mit gondoltok használható, jó dolog az elektronikus cigaretta?
Pár hónapja olvastam ezekről az e-cigarettákról. Eddig nem láttam benne negatív dolgot, talán az ára, bár azt csak egyszer kell kifizetni, s aztán csak azt az úgynevezett e-liquid-et kell venni bele hogy működjön. Aki nem ismerné annak itt egy link:
Végül is az alkoholmentes sör meg a műp1na se rossz...
Mondjuk nem vagyok cigifüggő, és csak kocsmában cigizek.
Szia!
Előre leszögezném nem vagyok kereskedő, csak egy olyan ember aki 8 év napi 1 doboz light cigaretta után átállt az elektromos cigire.
Ilyen szarokat amik az oldalon vannak véletlenül se vegyél mert meg fogod bánni, mocskos túlárazott haszonhajhász banda.
Ha leírod a dohányzási szokásaidat mutatok neked rendes készülékeket is , amiket nem bánsz meg.
Figyelned kell az eliquid minőségére is, ha tényleg érdekel akkor írok erről is.
Fontos az atomizátor minősége is , nem mindegy milyet veszel.
Nagyon sokismeretlenes egyenlet, de tény sokkal "egészségeseb" inkább nagyságrendekkel kevésbé károsabb mint a hagyományos dohányzás.
Tény nem olyan mint a cigaretta de ha olyan löttyöt veszel akkor nagyon hasonló.
És egyszeri nagy befektetés után tényleg olcsóbb mint a rendes cigi, hátránya hogy beszerzése egyben nagyobb összegeket igényel, illetve kicsit nehézkesebb....
De szerintem megéri...
Ja és az ilyen intoleráns begyöpösödött válaszírók miatt akik szerint ez egyenlő a műpinával meg ilyenek sok ember nem szokik át,holott megfelelően használva a dohányzás egy alternatívája lehetne/esetlegesen terápiás eszköz, de mindenképpen egy olyan szerkezet amivel a nikotinfüggő megkapja az adagját anélkül hogy nemdohányzókra és saját magára káros hatást gyakorolna. !!!gratulálok!!!, nagyon haladó a gondolkodásod!
Kedves haladó gondolkodású felebarátom! Remélem az azért leesett, hogy attól hogy e-cigit szívsz a nikotin még erős méreg marad. És ahelyett, hogy feladnád az önmérgezést, új módját választod, miközben nyugtatja a lelkedet, hogy hú, mennyivel egészségesebb és társadalmilag elfogadhatóbb, mert nem olyan büdös.
Na pont ez az, ami visszataszít ebben a termékben, hogy elhitetik, hogy ez nem is olyan gáz.
Egyrészt szerintem gáz ahogy kinéz, gáz hogy nem fogy, másrészt gáz amiért használják, mert úgy gondolom, hogy bármiféle szubsztanciától való fuggés akaratgyengeségre vall (legyen az nikotin, alkohol, drog, gyógyszer), olyanra, aki a dolgok könnyebbik végét fogja meg, vagy homokba dugja a fejét.
Nem sértésnek szántam, nem személyeskedésnek, s írom mindezt úgy, hogy a napi 1 doboz cigi helyett ma már heti max 4-5 szálat szívok el.
Aki dohányos létére nincsen tisztában a nikotin addikciós hatásaival az a gáz. Én szeretek füstölni, nekem tetszik hogy karikát fújok, nikotin addikciómról eltüntetéséről pedig nem a számosság, hanem a töménység kezdeti, majd később a számosság redukálásával kívánok gondoskodni.Nemigen tudom, hogy miért lennék emiatt akarat-gyenge... ,csak azért mert igénybe veszem a technológiai eszközöket.
Amúgy szerintem egyáltalán nem néz ki rosszul. Csak jót kell választani.
Ez a lehető legjobb: [link] ( a grandot nézd meg) fém fém hátán ... nem rossz
vagy ezt [link]
az utolsó képen a fekete
de van még egy pár.
A dohányzásnak elég régi történelme van szerintem, nemcsak a cigaretta létezik.
Főztek belőle teát, sodortak szivart, pipáztak, rágták, tubákoltak, cigarettáztak, vízipipáztak, és most van egy új válfaja a füstölésnek, amihez kell a technológia. Senki sem erőszakol senkire semmit. De miért kell leszólni? Ezt nem értem? Egészségesebb mint a cigaretta? Igen. Ha nem cigiztél akkor ajánlod? Nem, mi a francnak. Jó leszoktató terápiás eszköz lehet? Igen, de kell az akaraterő is. Ha NEM akarok leszokni, esetleg szívhatom ezt mint helyettesítés, csak egészségesebben? Igen, de kell pár nap az átálláshoz.
Vannak 0-ás löttyök nikotin nélkül, csak az íze miatt...most ha valaki nagyon füstölni akar akkor legyen... inkább ez mint a cigi vagy a vízipipa, de inkább egy leszokás utolsó fázisa, amikor az ember a szokástó,/füstöléstől szabadul meg.
Érdekes hely ez a Magyarország, pont egy leszokófélben levő ember kritizál egy másik leszokófélben levőt hogy akarat-gyenge csupán az általa feltételezett helytelen módszerválasztás miatt kizárólag azért mert rávilágított arra, hogy mennyire intoleráns egy termékkel szemben, amit ezek szerint nem ismer, csak simán gáznak tart. Én ennek ellenére szurkolok Neked, hogy leállj végleg a cigivel, ne legyél soha alkoholista, gyógyszeres, koffeinfüggő, cukorfüggő... stb stb stb, biztass mindenkit hogy a megfelelő módon próbáljon erőt venni magán, és ne vedd el a kedvét csípőből, hogy akarat-gyenge, azzal nemigen megy senki semmire hogy baszogatják :) , illetve hogy anno miért csinálta ezt és azt. ( nem kívánlak megsérteni ezt azért leszögezné, és az előző kommenttel sem állt szándékomban... )
De visszatérve az ecigire, külföldön, elsősorban Kínában- igen ez kínai találmány, Svájci alapötletből... nem lopták kivételesen csak fejlesztették.
No Kínában nagyon elterjedt, nyugaton nagyon elterjedt, két indok miatt, az első hogy tényleg nem annyira káros. A második, hogy nem kell jövedéki adót fizetni az elfogyasztott "nikotin" után. Ez teszi baromi olcsóvá.
Magyarországon még nem annyira, köszönhetően annak, hogy itt egy ilyen újdonságnak először át kell törnie a társadalmi gátakat, és utána tud elfogadható lenni, még pár év és szerintem itt is ok lesz a dolog. Főleg hogy egyre inkább szorítják ki a dohányosokat. Tény: rá se szokni, illetve teljesen leszokni a legjobb. De ha van egy ilyen megoldás akkor lehet vele szerintem élni, mert nem gáz.
Másik, hogy a hivatalos eladók szart árulnak. Amiket bárhol is láttam, boltokban mind egy határ fos volt. Kicsi akku vacak atomizátor, alsókategóriás lötty, mindezt hihetetlen drágán... huhhh elég rossz párosítás.
Nehéz beszerezni jót , de lehet, nekem ez lesz a 3. készletem.... ami úgy tűnik végre jó lesz. egyik sem volt több 25 ezer forintnál és mindig sikerült eladnom. :)
Mindenhol ugyan az a termék fut más néven. Más kóddal , de ránézel és tudod hogy ez ugyan az. Naná, mert minden kínai... mostanában kezdtek el nyugatiak is löttyöt, és e cigit készíteni... amik tényleg jók.
Ha ezeket használod ( érdekes módon ugyanolyan áron majdnem... picit drágább csak ) , rohadtul nem fogsz csalódni, mert füstöl, sokáig bírja és jó az íze.
Ha kell le is tudsz vele szokni, ha nem áll szándékodban, akkor meg egyszerűen csak átállsz és kevésbé károsítod magad.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!