Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Minden egyes szál cigaretta...

Minden egyes szál cigaretta jelentős károkat okoz, ha nem szívtam el sokat, akkor lehet még belőle komolyan problémám?

Figyelt kérdés

Három évvel ezelőtt a húgom elkezdett dohányozni,három évvel kisebb mint én.Akkor 15 éves volt,én 17.Szóltam anyunak,hogy azonnal vegye el tőle,ne adjon neki zsebpénz..stb.Nem használt,pontosabban egy ideig.

Ma már rendszeresen szívja,anyukámmal együtt.Egymás után,akár kettőt is.Sokszor kiveszem a kezéből,és én szívom el,azzal az indokkal,hogy "adjon nekem is".Nagyon szívnak el egy nap.Mondanom se kell,hogy nagyon sok pénz.Mivel anyukám fizetésénél kétszer annyit keresek,én vásárolok stb.Egy hete mondta,hogy vegyek cigit is,de ne egyet,mert kell a tesómnak is.Felháborodva mondtam,hogy én nem veszek mert károsítja magát.Ekkor azt kaptam szépen a fejemhez,hogy Ő sem azt mondta nekem a boltban,mikor kicsi voltam,hogy: "nem veszek csokit,mert káros a sok édesség".

Nem tudok már mit felajánlani tesómnak,hogy ne dohányozzon.Ha azt mondom,hogy akkor kap új cipőt,ruhákat,ha nem gyújt rá,akkor zsarolom.

Olyan kiábrándító,hogy egy szép,fiatal lány dohányzik,és elvonásai vannak,ha nem tud rágyújtani...Mit tehetnék?

2010. nov. 11. 12:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Én nem vennék a saját pénzemből cigit senkinek, még az anyámnak se. Aki roncsolni akarja magát, az tegye a saját keresetéből, ne abból a pénzből, amiért én dolgoztam meg. A csokis dologra meg mondd azt, hogy amikorcsokit ettél kiskorodban, azzal csak magadat "károsítottad", a cigi viszont nem csak azt károsítja, aki szívja, hanem a vele egy fedél alatt élőknek is el kell viselniük a füstöt.
2010. nov. 11. 13:29
 2/7 anonim ***** válasza:

:O megáll az ész!

Az anyukád akar vetetni a lányának cigit?

Most hány éves? nehogy már megengedje neki, hogy cigizzen, sőt még segítsen is neki!!!

Mi az hogy együtt cigiznek? Ez nekem felfoghatatlan. ÉS az a csokis érv is... Én nem vennék egyikőjüknek se cigit, főleg a húgomnak. Mennyi most? 16? Én nem szeretnék 2 cigizőssel együtt élni. És az előző válaszolónak is teljes mértékben igaza van.

Ezt még egyszer kihangsúlyozom, mi az hogy a szülő vetet a fiatal gyerekének cigit???

2010. nov. 11. 14:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát, ha ezt velem meg mernék csinálni, ráadásul kétszer annyit keresnék mint anyám, akkor rég ott hagytam volna őket a picsba, és elköltöztem volna...
2010. nov. 11. 15:15
 4/7 anonim ***** válasza:
A te pénzed, te dolgozol meg érte, azt veszel és arra költöd, amire akarod, nem vagy köteles senkinek a káros hóbortját elviselni. Minek hagyod magad? MInek veszel? Hülye vagy és gyenge!Én amikor anyámnak adtam pénzt, hogy tudjon kaját venni, alkoholt vett belőle és úgy berúgott, hogy én kapartam össze. Azóta nem adok neki pénzt és ha igen, a blokkal együtt elszámoltatom fillérre pontosan.. Én nem fogom senki állatságát pénzelni.
2010. nov. 11. 15:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Második, a szövegértelmezéssel van gondod, vagy a matekkal? Világosan kiderüla szövegből, hogy hány éves a kérdező húga... :D
2010. nov. 11. 16:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Olvasd el te jobban.

AKKOR 15 éves VOLT.

Most nem tudjuk mennyi.

2010. nov. 11. 18:50
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"Három évvel ezelőtt a húgom elkezdett dohányozni,három évvel kisebb mint én.Akkor 15 éves volt,én 17."

Aki 3 évvel ezelőtt 15 éves volt, az most mennyi idős?

Ennyit a szövegértésről :D

2010. nov. 12. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!