Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Akkora az esélye hogy a...

Akkora az esélye hogy a dohányzástól beteg leszek, mint ha egy pakliból a betegség a piros 9es pick lenne és azt kell kihúznom vagy simán egy piros picket? Vagy mi a fenétől függ?

Figyelt kérdés
Dédmamám 90 évig élt napi 2doboz beton sopinaet szívott. Nem a dohányzástól halt meg. Mi a fenétől függ?
dec. 9. 12:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%
Egy szó: genetika
dec. 9. 12:25
 2/16 anonim válasza:
0%
Akkor megynyugodtam mert apám 60éves dohányzik nagymamám 70 éves dohányzik másik nagymamám 75 éves nem dohányzik tüdőrák nem volt még a családba sőt déd szúleimig visszamenve semmilyen rák nem volt se anyai se apai ágon
dec. 9. 12:28
 3/16 anonim válasza:
52%
Bocsi másik accuntból vagyok a 2es és a kérdező is én vagyok
dec. 9. 12:28
 4/16 VándorSeregély válasza:
100%

Nehéz az ilyesmit konkrétan meghatározni, mert annyi tényező befolyásolhatja egy tüdőrák kialakulását, még akkor is, ha csak a dohányzást nézzük. Pl mennyit szív az ember, milyen régóta, hány évesen kezdte, stb.

De pl itt egy Ausztráliában végzett kutatás eredményei:

[link]

dec. 9. 12:34
 5/16 anonim ***** válasza:
68%

Itt érdemes mérlegelni, hogy milyen lehetőségek vannak.

Ha dohányzol, annak az előnye az, hogy kicsit feldob. Egyfajta serkentőszer.

A hátránya viszont a függőség, a sok betegség (nem csak a rák), a rossz közérzet, és az, hogy másokat is mérgezel, mondjuk a gyereked is.

Szerintem elég könnyű döntés. Hasonló, mint hogy kábítószert se használ az ember.

dec. 9. 12:42
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

A dohányzás rengeteg fájdalmat okoz, mert a rászokás után már nem a mennyei eufóriáért szívja az ember, hanem csak azért hogy elnyomja az állandósult nikotinéhséget.

A nikotin egy nagyon aljas drog. Az erős dohányos állandóan bágyadt, de viszont éjjel rosszul alszik és sokkal többet szenved mint élvez. Ezért az értelmesebbje lejön egy leszokás-közeli lightos szintre, mert így mérséklődnek az állandó szenvedést okozó mellékhatások.

dec. 9. 12:54
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes azért megemlíteni, hogy bár rák szempontjából ""csak"" kockázati tényező, de más káros hatásokat viszont 100%-os bizonyossággal járnak vele. És ezek olyan biztosak, minthogy a nap keleten kell.

A kátrány és egyéb anyagok lerakodása a tüdőben, és ezáltal a tüdő oxigénfelvevő képességének csökkenése például egy kivédhetetlen fizikai velejárója a füst nyelésnek.

De a függőséggel járó kellemetlen élethelyzetek, mikor valamiért nem tudsz rágyújtani is szinte kivédhetetlenek.

dec. 9. 12:57
 8/16 A kérdező kommentje:
Akkor miért írják hogy növeli a teljesítőképességet
dec. 9. 12:59
 9/16 anonim ***** válasza:

Mert a nikotinnak van egy ilyen hatása.

DE ez pont úgy működik, mint a kábítószerek: hozzászoksz, és akkor már több kell. És ennek sosincs vége! Egy igazi, masszív dohányos az egyik cigi végéről gyújt a másikra!

dec. 9. 13:05
 10/16 anonim ***** válasza:

#8 - kérdező - kenjél nikotinos folyadékot a farkadra, vagy csak nyomjál a makkodra egy benyálazott "extra strong" kategóriás nikotinpárnát. Bizony, egy-két percen belül kemény erekciód lesz és gyorsan eldurransz!

🤘🤪🤘

dec. 9. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!