Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mennyit híztatok a dohányzás...

Mennyit híztatok a dohányzás abbahagyása után?

Figyelt kérdés

Aki nem hízott, ne írjon, nem akarom olvasni 50 szer, hogy “én nem híztam, fogytam” stb

Esetleg kiindulósúlyt is írhattok és természetesen nemet. Főleg nők érdekelnek, mert én is nő vagyok!

okt. 5. 09:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Kb 3 kilót híztam az első hetekben, és kb 2 maradt rajtam azóta (néhány hete csak) de én nagyon nehezen hízok. Mivel alapbol is nagyom rendszertelenül eszek, nem különösebben vettem eszre, de valószínűleg több idöt töltöttem a konyhában (mivel nem jártam ki cigizni) és többet nassolhattam, föleg késő délután. Egyébként nekem nem különösebben kellett pótcselekvés, ha odafigyelsz szerintem lehet kevesebbet és egészségesebbet nasizni, és zabálás helyett pl sportolni a felszabadult időben.
okt. 5. 19:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Nő vagyok en is
okt. 5. 19:25
 3/7 anonim ***** válasza:
43%
Na én pont ezért nem akarok leszokni, mert egyszer leszoktam és fél év alatt 6 kiló jött fel, nagyon ételfüggő vagyok az a baj, állandóan kívánom így is a kaját, hogy dohányzok akkor mi lenne ha nem szívnám? Meg az a pár cigi amit én elszívok nem fog egészségügyi gondokat okozni. Nem lenne érdemes leszoknom, itt olvasom hogy valaki 3 kilót hízott pedig nem hízékony, úristen akkor én mivel hízékony és zabagép vagyok mennyit híznék ha leraknám? Belegondolni is szörnyü! Sportolni szeretek, de ha sportolok mikor leteszem akkor nem fogok hízni? Vagy hogy van ez? De aki figyel a kajálásra leszokás után tudatosan az nem hízik? Elkerülhető a hízás?
okt. 6. 08:23
 4/7 anonim ***** válasza:
nő vagyok én is. 3 vagyyok.
okt. 6. 08:24
 5/7 A kérdező kommentje:

Sajnos en is ételfüggő vagyok, nem vagyok éhes hamar, nem eszem sokat, de unalmamban folyton rágok és magas kalóriás dolgokat, csoki, keksz, sütemény, nápolyi. Ezekből már 100 gramm is 500-600 kalória! Tehát ilyen rágcsákból nem kell sok, elég egy adag főétkezesek között vagy helyett es máris fut felfele a mérleg, azt hozzátenném hogy nagyon hízékony is vagyok! Sajnos!

Én abbahagytam a cigit, kb 2,5 évtizedet dohányoztam, kb 2-3 csomagot 1 héten. Ha semmi stressz nem volt akkor ennél sokkal kevesebbet. Ha volt sok stressz akkor lehet 1 csomaggal több.

Persze, hogy így többször futok ki berágni egy almáspitét, vagy 2 sor csokit. Persze 2 sor a max egy nap. Mégis híztam vagy 6 kilót a 3 hónap alatt.

Fokozatosan tettem le, nekem az vált be.

Mivel nagyon megdrágult a cigi, amit szívtam itt külföldön 7 euró lett egy csomag, (kék pallmallt szívtam) az 2 kiló csirkecomb ára, vagy egy liter olajé, egyszerűen már sajnáltam rá a pénzt, es lecsökkentettem 1 csomag / hétre. Tehat 4 csomag egy hónapban.

Mivel így már jóval ritkabban gyújtottam rá, kezdtem elszokni tőle, szédülni tőle, es egyre több helyzetben nélküle boldogulni, élvezni a kávé ízét cigi nélkül.

okt. 6. 10:24
 6/7 anonim ***** válasza:

#1 vagyok, nekem ami segített hogy amikor a legjobban kívántam, pl délután amikor az otthoni teendőkkel végeztem akkor elmentem a gyerekkel sétálni egy jó nagyot a friss levegőre, akár 1, másfél órára is. Mert ha csak otthoni jövés/menés van szerintem jobban rájön az emberre a hiányérzet meg a nassolhatnék. Tehat ha nem is sportolsz de szerintem figyelem elterelésnek ez is jó. Csak sima laza séta az utcákon. És természetesen egészséges. A csoki zabálás ellen meg a legjobb ha egészségesebb dolgokat nassolsz. Pl gyümölcs, vagy magvak, vagy müzli. Mondjuk ezek is hízlalnak azt tudom, de egy fokkal jobb mint tömény csoki. Vagy bármi a világon ami kevesbé cukros és szereted.

Az anyagiak miatt is csináltam én is, nálunk itthon 2100 körül van, én folyamatosan számolom hogy mennyit spórolok, az elején félretettem a pénzt és abból vettem egy normális dolgok vagy magamnak vagy a gyerekeknek. Igaz hogy így spórolni nem nagyon sikerült az elején, de nagyon motivált, és hosszútávon kifizetődő.

Ügyes vagy hogy tudtad csökkenteni, nekem a napi 1 doboz volt a minimum, de képtelen voltam kevesebbet szívni. Én vagy folyamatosan szívom vagy egyáltalan nem. És szerencsére egy ideje nem. Nekem érdekes módon kávé mellé sem hiányzik, pedig reggel délbe délután cigivel kávéztam.

okt. 6. 20:33
 7/7 A kérdező kommentje:

Az exem szívott egy dobozzal egy nap, nem tudom hány éve, évtizede. Ő is úgy volt mint te, hogy vagy cigizik es akkor szinte óránként, vagy egyáltalán.

Reggel köhögött, szörcsögve, amíg rá nem gyújtott.

Én határozottan észrevettem, hogy szinte csak stressz alatt kívánom a cigit, így kizártam a stresszt. Észrevettem, hogy ismerkedés alatt is cigizek, tehát stresszként élem meg.

Most már nyugisan élek, még ha időnként hivatalos ügyeim miatt idegesebb leszek vagy inkább aggódó, érzem rágyújtanák, de az érzés elmúlik kb 30 -40 szekundum alatt.

Csoki helyett nem tudok magvakat enni. Van itthon mandula, dió, mogyoró, de ha a csokit kívánom, akkor nem kérek magvakat sem, tökmag is szokott lenni amúgy.

okt. 6. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!