Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan tudnám csökkenteni az...

Hogyan tudnám csökkenteni az esélyeit a cigi által okozott begeségek kialakulásának, úgy hogy nem teszem le a cigit?

Figyelt kérdés

Nagyjábol 1 és fél éve dohányzok, nem azért hogy menőnek tünjek, egyszerűen csak szeretem, viszont észre vettem hogy az elmúlt egy évben sokkal többször voltam beteg mint kb egész életemben. Nem szívesen tenném le a cigit mert jó érzés néha elszívni egyet-kettőt, de azért nem akarnék 40 évesen már megdögleni vagy agyvérzést kapni. Szóval arra gondoltam első sorban, hogy ha valahogy lehetne csökkenteni az esélyeit a cigi által okozott betegségek kialakulásának akkor azt a módszert próbálnám meg. Itt gondolok pl a napi cigi adag csökkentésére, vagy csak a neo használatára, vagy ha mondjuk egy-két napot kihagynék mindig, esetleg egy erre speciális vitamin szedése stb.

Mielött valaki írja, tudom, az lenne a legjobb módszer erre ha inkább leszoknék, gondoltam már erre is, de reménykedek hogy van olyan módszer amivel csökkenthetem a betegséket kialakulásának az esélyeit úgy hogy közben cigizhetek.

Előre is köszi mindenkinek a válaszát!

aug. 6. 14:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%
Sehogy. Ha cigizel, akkor károsítod magad - ENNYI.
aug. 6. 14:56
 2/17 anonim ***** válasza:
67%
Rendszeres sport
aug. 6. 14:57
 3/17 anonim ***** válasza:
Ami módszer van, ahhoz kevés az önfegyelmed...
aug. 6. 15:02
 4/17 anonim ***** válasza:
Állítólag sz E cigi gozeben kevesebb a karos anyag, mint a cigi fustben
aug. 6. 15:04
 5/17 anonim ***** válasza:
95%
Ez kb olyan, mint a "szeretnék gazella testet, miközben napi 5-6000 kalóriákat tömök magamba, van-e rá mód, hogy mégis topmodell legyek" vagy "szeretnék tűpontos figyelmet és koncentrációt, miközben egész nap töményezek"... remélem, érted a lényeget. Nem tudod semmivel semlegesíteni azt a mérget, amit a szervezetedbe viszel, az meg egyéni eü. állapot függvénye, hogy mennnyit rombol és milyen gyorsan. Churchill egész jól bírta, de az nagyon gáz, ha te már ennyitől és ilyen idősen észrevehetően érzed a hatását. Nyilván akkor te nem a szerencsés genetikájúak körébe tartozol. Neked kell eldönteni, hogy megéri-e, avagy valamit valamiért.
aug. 6. 15:10
 6/17 anonim ***** válasza:
NEM kevesebb, MÁS, amiröl MÉG nincs elég vizsgálati eredmény
 7/17 A kérdező kommentje:
Kedves hármas, nem nagyon tudsz te semmit rólam szóval légyszives ne légy ilyen biztos benne. NEM a nikotin függőség miatt nem nem szeretném abba hagyni a dohányzást, hanem azért mert szeretem, pl evés után elszívni, vagy lefekvés elött, úgymond szerintem ez egy szokássá vált nálam, mint másoknál karácsony megünneplése pl. Szóval igazán leirhatnád a kedvemért azokat a módszereket, mivel pont ezekre vagyok kiváncsi.
 8/17 anonim ***** válasza:
Tökmindegy az ok. Attól, mert szereted, még nem lesz kevésbé káros.
aug. 6. 15:23
 9/17 A kérdező kommentje:

Köszi az válaszokat, talán a tiéd volt a leglogikusabb, ötös.

Még arra lennék kiváncsi hogy egy hozzám hasonló szar genetikájú vagy egy normál embernek kb hány évig kéne rendszeresen dohányoznia mielött kialakúl egy daganat vagy agyvérzés?

aug. 6. 15:25
 10/17 A kérdező kommentje:
Nyolcas, azt valahogy gondoltam :D
aug. 6. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!